Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (22/10)

TILBURG, 22 oktober 2007

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.20 uur op de Baroniebaan een 31-jarige Tilburgse betrapt die haar auto bestuurde, terwijl zij onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw, die naar eigen zeggen 3 a 4 glazen wijn gedronken had, blies 630 ugl, bijna drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Man betrapt op rijden zonder rijbewijs

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur op de Kwaadeindstraat een 19-jarige Tilburger betrapt die een auto bestuurde terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De verdachte bleek geen enkel legitimatiebewijs te hebben. Hij heeft voor beide zaken een proces-verbaal gekregen.

Tilburgers aangehouden voor belediging

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 20.50 uur op de Lochtstraat een 49-jarige Tilburger aangehouden ter zake belediging. De man vond het nodig om zijn middelvinger naar een agent op te steken en daarbij luidkeels in diens richting te roepen: Fuck you. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Tilburger. Kort daarvoor werd op de Schouwburgring ook al een 47-jarige Tilburgse aangehouden nadat ze agenten had beledigd en uitgescholden. De dronken vrouw was daar op de grond gevallen. Er werd daarvoor een ambulance besteld. De broeders hielpen haar overeind. Daarna had ze zich beledigend uitgelaten tegenover de agenten die ter plaatse waren gekomen.

Man aangehouden ter zake brandstichting

GOIRLE: De politie heeft zondagmorgen een 26-jarige man uit Goirle aangehouden die verdacht wordt van het in brand steken van terrasmeubilair in de nacht van 18 op 19 oktober jl. van een eetcafé aan de Tilburgseweg. De verdachte werd door getuigen herkend op videobeelden die van de brandstichting werden opgenomen. De politie vermoedt dat de verdachte nog meer brandstichtingen op zijn kerfstok heeft en stelt een nader onderzoek in. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en wordt overmorgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Twee aanhoudingen na straatroof

TILBURG: De politie heeft naar aanleiding van een beroving zondagmiddag op de Reitse Hoevenstraat twee verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om twee jongens van 14 en 15 jaar. Het slachtoffer van de straatroof een 16-jarige Tilburgse jongen deed aangifte.

Het slachtoffer verklaarde dat twee jongens, waarvan hij de voornamen kent omdat zij bij hem op school zitten, op hem af kwamen. Een van de knapen pakte zijn Play Station Portable (PSP) uit de rechterborstzak van zijn jas en gaf hem met gebalde vuist een klap in het gezicht. Hierna liepen de jongens samen met een derde knaap weg in de richting van de Wandelboslaan. Het slachtoffer achtervolgde de jongens en riep tegen hen dat hij zijn PSP terug wilde hebben. Hij kreeg daarop nog enkele klappen. In het parkje aan het Kwekerijpad zouden de twee verdachten ook nog een 17-jarige jongen en een 15-jarig meisje die daar op een bankje zaten bij de keel gegrepen hebben. De politie heeft van hen ook een aangifte opgenomen. De politie trof de twee verdachten tijdens een onderzoek in de buurt op de Beelaarts van Bloklandstraat aan. Er werden tijdens het onderzoek ook nog twee meisjes van 15 en 17 jaar aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de incidenten. Zij zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk