Gemeente Woerden


* Persberichten

Wethouder Ypma in actie tijdens Koeienmarkt

22 okt 2007

Persbericht
Twee dagen lang staat onze stad in het teken van traditie, plezier en bovenal koeien! De Koeienmarkt wordt vaak het evenement van Woerden genoemd. Temidden van al die levendigheid ontbreekt de wethouder van de portefeuille Levendig uiteraard niet. Loes Ypma geeft het startschot voor de wielerroute tijdens de nacht van Woerden, ontvangt de eerste gids van Waar in Woerden èn ze deelt de prijs uit voor de Miss Koe.
Waar in Woerden?
Tijdens de Woerden op Koers dag werd duidelijk dat veel Woerdenaren de Koeienmarkt het mooiste evenement van Woerden vinden (resultaten flitsenquete 'Woerden op Koers?'). Het is een feest vol herinneringen wat niemand ontgaat en waar je zorgt dat je bij bent. Zelfs al heb je Woerden verlaten of ben je net nieuw in de stad. Voor nieuwkomers is er tijdens de Koeienmarkt trouwens een primeur.

Rob Stikvoort en Danielle Verweij brengen de gids "Waar in Woerden?" uit. Een gids die belangstellingen, zoals toeristen en nieuwkomers, uitlegt Waar in Woerden wat te doen is. Loes Ypma neemt om 10.30 uur op 24 oktober op de braderie het eerste exemplaar in ontvangst. Als wethouder Levendig ondersteunt zij van harte het initiatief om Woerden op positieve wijze te leren kennen. De gemeente heeft 14 pagina's in de gids gevuld.

De nacht en de dag
De avond ervoor geeft ze om 22.00 uur het startschot voor de cycle-cross tijdens de nacht van Woerden. Tijdens deze inmiddels klassieke wielerstrijd strijden de toppers in het veldrijden weer om de titel van Woerdens beste. De volgende dag wordt er ook gestreden. Op de najaarsmarkt zelf reikt de wethouder om 13.30 op het marktplein de prijs uit voor Miss Koe.

Zie ook:

* Kerkplein mooiste plek van Woerden (nieuwsbericht 17 oktober)
* Overzicht persberichten

Zie ook

Producten

* Wethouder L. (Loes) Ypma

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |