Provincie Limburg

Persberichten

John Vossen Limburgs jurylid in businessplancompetitie John Vossen, voorzitter van de stichting Hoogstarters Limburg, zal als jurylid zitting nemen in het startersinitiatief AC² - der gründungswettbewerb. Dit project is een businessplancompetitie voor startende ondernemers van het Initiative Gründer Region Aachen. Het project ondersteunt toekomstige ondernemers bij het opstellen van hun businessplan. Behalve een Limburgse vertegenwoordiger in de jury, is het initiatief nu ook opengesteld voor Limburgse deelnemers. Deze grensoverschrijdende samenwerking komt voort uit de samenwerkingsovereenkomst die de Industrie- und Handelskammer, de RWTH en de Provincie Limburg eind 2006 hebben gesloten.

De businessplancompetitie is georganiseerd in het kader van het project AC²-der gründungswettbewerb. De Provincie Limburg stimuleert een nauwere samenwerking tussen Limburgse startersinitiatieven en het AC² initiatief waarin toekomstige ondernemers worden ondersteund bij het opstellen van hun businessplan. John Vossen, voorzitter van de stichting Hoogstarters Limburg zal vanuit Limburg zitting nemen in de jury die de goede ideeën van de starters gaat beoordelen.

Gedurende de vijf maanden van de competitie staat voor elke starter een persoonlijke mentor ter beschikking uit het AC² - adviseursnetwerk. Ook kunnen zij tijdens zes interessante coachingsavonden achtergrondkennis opdoen over het starten van een onderneming en kan bij specifieke vragen aanvullend expertise aangetrokken worden. Ieder businessplan wordt door vier deskundigen geëvalueerd. De beste businessplannen worden aan een onafhankelijke jury voorgelegd. Zij kunnen tot 10.000,00 aan prijzengeld in de wacht slepen. Deelname aan de competitie is gratis. De Provincie Limburg nodigt ook Limburgse starters uit om aan deze competitie deel te nemen.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunnen de geïnteresseerde (Nederlandse) starters contact opnemen met GründerRegion Aachen, Michael F. Bayer, Theaterstrabe 6-10, 52062 Aachen. Telefoon: 0241/4460-350. Email: info@ac-quadrat.de of kijken op: www.ac-quadrat.de

Op maandag 29 oktober om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) vindt in de Ballsaal van het Altes Kurhaus in Aachen de aftrap plaats. Geïnteresseerde (Limburgse) starters zijn hierbij van harte welkom.

22-10-2007 13:49