Gemeente Sint-Michielsgelstel


Reiniging en inspectie riolering gemeente Sint-Michielsgestel

dinsdag 23 oktober 2007

Elk jaar wordt in de gemeente Sint-Michielsgestel circa 20 kilometer riolering door een gespecialiseerd bedrijf gereinigd en 6 kilometer geïnspecteerd. Vanaf maandag 29 oktober 2007 is de Firma Helma uit Goirle actief in de gemeente Sint-Michielsgestel. Daarbij gaat het om gedeelten van de wijken in alle dorpen.

De totale duur van de werkzaamheden hangt sterk af van de weersomstandigheden. Naar verwachting neemt dit zon vier weken in beslag. De werkzaamheden worden in onderstaande volgorde uitgevoerd:


* Berlicum (wijk Beekveld-Nederhof e.o. en Braakven-Dianastraat): maandag 29 oktober tot en met dinsdag 6 november.
* Den Dungen (wijk Griensven-Jhr. Van Rijckevorselstraat e.o.): woensdag 7 november tot en met donderdag 8 november.
* Sint-Michielsgestel (wijk Hazenakkers): donderdag 8 november tot en met vrijdag 16 november.

* Sint-Michielsgestel (wijk Theereheide
Ericastraat-Kamperfoeliestraat e.o.): donderdag 8 november tot en met vrijdag 16 november.

* Sint-Michielsgestel (wijk Venkant De Geelgors-De Watersnip-De Goudplevier e.o.): vrijdag 16 november tot en met vrijdag 23 november.

* Sint-Michielsgestel (wijk Beekvliet e.o.): vrijdag 16 november tot en met vrijdag 23 november.

Toiletdeksel sluiten
Het reinigen gebeurt om te voorkomen dat het riool dichtslibt. Tijdens de inspectie wordt gekeken naar de kwaliteit van het riool. Deze gegevens worden gebruikt om te bepalen waar en wanneer de rioolbuizen moeten worden gerepareerd of vervangen.
De riolen worden met hoge druk gereinigd. Het is mogelijk dat u geluiden kunt horen in de riolering van uw woning doordat deze druk zich verplaatst door de aansluitleiding. Dit is een normaal verschijnsel. Ook kan hierdoor spatwater uit de toiletpot komen waardoor de toiletruimte mogelijk vervuild kan raken. Om deze overlast te voorkomen adviseren wij u het toiletdeksel gesloten te houden. Bij schrobputjes kunt u een handdoek op het putje leggen. Ook kan het gebeuren dat door het reinigen van de riolering stankafsluiters in uw riolering worden leeggezogen. Hierdoor kan stankoverlast ontstaan. Door de stankafsluiters weer te vullen met water wordt deze overlast snel verholpen.

Hinder voor verkeer
De reinigingswagen en de inspectiewagen staan soms op diverse locaties midden op de weg. Hierdoor kan het verkeer voor korte tijd wat hinder ondervinden. Mochten er zich toch nog problemen voordoen tijdens het reinigingen dan kunt u de werknemers van de firma Helma aanspreken of contact opnemen met de heer Ad van der Loo van de afdeling Uitvoering (073) 553 12 16.

---