Persberichten 22/10 middag

Regio, 22-10-2007

Leiden Politie houdt schennispleger aan Naar aanleiding van een drietal schennisplegingen in de afgelopen twee weken, op of in de omgeving van Lammenschansplein, heeft de politie van Leiden Zuid op maandagmorgen 22 oktober, na gedegen voorbereiding een verdachte aangehouden. Het gaat om een 23 jarige man uit Leiden. De verdachte, die inmiddels een gedeeltelijke bekentenis heeft afgelegd, liet zijn geslachtsdeel zien aan voorbij fietsende vrouwen/ meisjes.

De praktijk wijst uit dat niet in alle gevallen de politie in kennis wordt gesteld. Daarom roept de politie Leiden Zuid vrouwen op die ook met deze verdachte geconfronteerd zijn om zich alsnog te melden, dit kan via 0900-8844. Dit helpt de politie bij het opmaken van een zo volledig mogelijk proces-verbaal.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval De politie heeft op maandag 22 oktober, rond 06.50 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Eikenlaan met de Magazijnweg. Een 27 jarige automobilist uit Alphen reed over de Eikenlaan, komende uit de richting van de Rijnhavekade. Op het kruispunt met de Magazijnweg wilde hij links afslaan. Hij liet daarbij de voor hem op dezelfde weg rijdende scooter niet voorgaan waardoor er een botsing ontstond. De scooterbestuurster, een 26 jarige Leidse, raakte gewond en is met letsel aan het been overgebracht naar het ziekenhuis in Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn Rijden met ongeldig rijbewijs De politie heeft maandag 22 oktober rond 01.10 uur op het Hazeveld een 25 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Agenten wilden hem in het centrum controleren echter bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. De achtervolging eindigde op het Hazeveld. Daar bleek dat het rijbewijs van de man sinds april van dit jaar ongeldig was verklaard opgelegd bij een eerdere veroordeling. Verder bleek dat de auto waarin hij reed niet APK gekeurd was. De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Bekeuringen voor rijden door rood De politie heeft vrijdag 19 oktober van 08.00 tot 08.30 uur toezicht gehouden bij de verkeerslichten aan de Kerkweg-Oost. Vooral tijdens de ochtendspits is de politie bekend dat de weggebruikers het soms niet al te nauw nemen met het licht wat het verkeerslicht uitstraalt. De politie daar klachten over binnen. Zon 16 automobilisten negeerden rood licht wat hen komt te staan op een bekeuring van 130 euro. Binnenkort kunnen ze een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. De politie zal de controles naar de toekomst toe in het belang van de verkeersveiligheid daar blijven herhalen.

Ter Aar Inbraak in restaurant Door het ingooien van een ruit van de toegangsdeur wisten dader(s) een restaurant aan de Essenlaan binnen te dringen. In het restaurant werden twee gokkasten opengebroken waar vervolgens een geldbedrag uit werd weggenomen. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 21 op zaterdag 22 oktober. De eigenaar van de zaak heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De technische recherche doet onderzoek naar door de dader(s) achtergelaten sporen.

--- einde berichten ---