Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Diverse controles bij Stoute Cross

Nunspeet, 22-10-2007 o De politie Nunspeet heeft in samenwerking met de Verkeershandhavingsteam tijdens en na het evenement de Stoute Cross op zaterdag 20 oktober in Nunspeet diverse verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal werden 860 blaastesten afgenomen, vijf bestuurders werden aangehouden voor rijden onder invloed.

Een 39-jarige man uit Dalfsen en een 36-jarige man uit Harderwijk bliezen op het politiebureau 0,6 prom., een 47-jarige bestuurder uit Nunspeet blies 0,9 prom. en een 18-jarige bromfietsbestuurder uit t Harde blies 1,2 prom. Zij kregen allen proces-verbaal of een bekeuring. Een 31-jarige bromfietser uit Nunspeet blies een promillage van 1,3. Daarnaast raakte laatstgenoemde bij het inhalen de linkerachterzijde van een personenauto. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Verder werden er zes personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel, één persoon belde niet handsfree, één bromfietser droeg geen helm, één persoon parkeerde in strijd met het stopverbod, één bromfiets maakte teveel geluid. Eén bromfiets had bij een controle op de rollenbank een te hoge constructiesnelheid.