Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Autobranden in Geuzenveld-Slotermeer

22 oktober 2007
Afgelopen week en weekend hebben er in Geuzenveld-Slotermeer een aantal branden en vernielingen plaatsgevonden. Wat is de stand van zaken en wat doet het stadsdeel aan de situatie?

Welke vernielingen hebben waar en wanneer plaats gevo autobrandwest.jpg (18 Kb) nden

* 18/10 Burgemeester Cramergracht , een auto in brand
* 19/10 Sloterparkbadlaan, een auto in brand
* 20/10 Sieg Vaz Diasstraat, een auto in brand, en een andere beschadigd door de brand; Wessel Gansfortstraat, een auto in brand; Jaap Nunes Vazstraat, een auto in brand .

Zijn er aanhoudingen verricht/stand van het politieonderzoek?

Ja, er zijn drie jonge mannen aangehouden. Dit is een zaak van de politie, voor nadere vragen verwijzen wij u dus naar hen.

Wat doet het stadsdeel aan de situatie?

Het stadsdeel heeft contact met de politie over de politie-inzet in de wijk. Daarnaast houdt het stadsdeel contact met jongerenwerkers, buurtcoördinatoren en andere professionals om te peilen hoe de situatie is. Bewoners kunnen met vragen en opmerkingen terecht bij de steunpunten Leefbaarheid en Veiligheid in hun buurt.

Het stadsdeelbestuur vindt dat de jongeren die eigendommen van anderen beschadigen hard moeten worden aangepakt. Daarnaast is het beleid van het stadsdeel erop gericht om voor zover mogelijk crimineel gedrag te voorkomen. Het stadsdeel stimuleert kinderen en jongeren om vooruit te komen en hun kansen te grijpen. Ook de ouders hebben hierin een belangrijke taak en kunnen vanuit het stadsdeel ondersteuning krijgen bij de opvoeding.

De stadsdeelvoorzitter zoekt contact met de eigenaren van de uitgebrande auto's om hen een hart onder de riem te steken.