Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (22/10)

OOSTERHOUT NB, 22 oktober 2007

Verdachte aangehouden voor huiselijk geweld

ALMKERK: De politie heeft vannacht, de nacht van zondag op maandag, omstreeks 01.00 uur in zijn woning een 35-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Zijn 37-jarige vrouw heeft daarvan aangifte gedaan.

Het slachtoffer verklaart dat zij zondagavond met haar man een café bezocht had. Op de terugweg naar huis hadden zij in de auto ruzie gekregen. Haar man sloeg haar vervolgens met zijn rechtervuist tegen haar hoofd/ Thuis gekomen, sloegen bij de verdachte kennelijk de stoppen door, want hij heeft haar daar geschopt en geslagen. Ook trok hij enkele plukken haar uit haar hoofd. Ze wist op een gegeven moment te vluchten. De aangeefster verklaarde dat zij in de afgelopen jaren wel meer mishandeld is door haar man. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee jongens aangehouden voor brandstichting

RIJEN: Een agent in vrije tijd heeft gistermiddag omstreeks 14.40 uur op het Burgemeester Sweensplein een 12-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden voor brandstichting. Ook een 12-jarig vriendje van hem werd later vanwege deze zaak aangehouden.

De in burgerkleding gestolen agent zag zondagmiddag op het terrein van de kermisexploitanten een jongen staan die bezig was met het in brand steken van een bierviltje dat op de treeplank van een vrachtwagen lag . Hij maakte een schenkbeweging met een bus brandversnellende vloeistof. De agent zag dat de vlammen tot aan het boven de treeplank bevestigde spatscherm kwamen. De politieman sommeerde de jongen het vuur te doven. Hij heeft de knaap vervolgens aangehouden. Hij verklaarde later dat hij op de kermis aanstekervloeistof had gewonnen en deze vervolgens had uitgeprobeerd. Zijn vriendje waarmee hij naar de kermis was gegaan had hem een aansteker gegeven. De twee knapen hadden zich niet gerealiseerd dat het gevaarlijk was om de buurt van een vrachtwagen brand te stichten. De jongens worden vermoedelijk doorverwezen naar Bureau halt.

Politie neemt aangifte op van brandstichting

WASPIK: De politie heeft vannacht een aangifte opgenomen van brandstichting van de bewoners van een pand aan de Benedenkerkstraat. Omstreeks 02.15 uur ontdekten de bewoners dat hun woning op de begane grond vol hing met rook. Zij gingen daarop direct op onderzoek uit. Zij dachten in 1^e dat de open haard problemen gaf. Dit bleek echter niet het geval te zijn. De brandhaard bleek bij de voordeur te zijn. Een rubberen deurmat die buiten lag was verbrand en had ook de voordeur zwart geblakerd. De brandweer kwam ter plaatse voor een nacontrole en heeft een gedeelte van het kozijn afgezaagd omdat dit nog rookte. Vermoedelijk is de mat aangestoken met een vloeistof. De bewoners verklaarden geen idee te hebben wie dit gedaan kon hebben. Zij hadden met niemand problemen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

RIJEN: Vannacht is omstreeks 00.00 uur een inbraak gepleegd in een bedrijfspand aan de Dorpenbaan. De inbrekers hebben aan de voorzijde van het pand een draairaam open gebroken. Uit het pand is vanuit de balieruimte een metalen kistje met daarin een nog onbekend geldbedrag gestolen. In het kistje zaten ook postzegels. Een getuige zag na de inbraak een zwarte auto met hoge snelheid wegrijden in de richting van de Europalaan. De politie heeft een aangifte opgenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk