Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 22 oktober 2007.

Zaanstreek-Waterland, 22-10-2007 o Met Huiselijk geweld, 86 km per uur te hard en koperdieven.

Huiselijk geweld

Purmerend, zondag 21 oktober 2007.

De politie heeft een 22-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van een 58-jarige vriendin. De 'huisvriend' zou de vrouw geld hebben afgeperst, haar met een mes hebben bedreigd en nu ook hebben mishandeld. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en vervolgens ingesloten.

Drankrijders

Zaandam, 20 t/m 22 oktober

Afgelopen weekeinde heeft de politie vier drankrijders van de weg gehaald. In de nacht van zondag op maandag werden op de Provincialeweg en de Vinkenstraat een 34-jarige en een 40-jarige Amsterdammer aangehouden. Beide mannen hadden een alcoholgehalte van ruim 1. Op de Rozengracht werd zondagavond een 27-jarige Zaandammer aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van 0,8.

Op de Thorbeckeweg werd zaterdagavond een 22-jarige man uit Vleuten aangehouden. Een agent in burger zag dat de man achter het stuur van zijn auto alcohol aan het nuttigen was en toen de automobilist bij het tankstation stopte, hield hij hem aan. De inmiddels gearriveerde collega's namen de automobilist mee naar het politiebureau. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs vervolgens inleveren omdat zijn alcoholgehalte hoger dan 0,8 (1) was.

Tegen alle drankrijders werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum en de Heijermanstraat werd zondag- en zaterdagavond op het rijden onder invloed gecontroleerd maar werden ondanks een honderdtal blaastesten op beide plaatsen, geen drankrijders aangetroffen. Wel deelden de agenten diverse andere boetes uit. Op de Heijermanstraat werden zaterdagavond 26 hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 83 km per uur. Op de Provincialeweg waren in totaal tien bestuurders in overtreding. Behalve voor het overschrijden van de snelheidslimiet werden ook twee boetes van 130 euro uitgedeeld voor het rijden door rood. De laatste twee boetes waren voor het rijden zonder helm en het niet rijden op het verplichte bromfietspad op/met een bromfiets.

39 km per uur te hard

Zaandam, 20/21 oktober.

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden zaterdagmiddag 65 voertuigen op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 109 km per uur. In totaal 1351 bestuurders, rijdend in de richting van Zaandam, passeerden de onopvallende radarauto.

Ruim twee keer zoveel hardrijders waren zondagmiddag te vinden op de Kepplerstraat. Van de 1729 bestuurders, uit beide richtingen, hielden 147 zich niet aan de snelheidslimiet van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 83 km per uur.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk hielden 318 bestuurders zich zondagavond keurig aan de snelheid terwijl een tiental bestuurders de 70-km-limiet negeerde. De hoogste snelheid bedroeg 90 km per uur.

Te hard met een slok op

Monnickendam, 20 oktober 2007, 19.20 uur.

Tijdens een snelheidscontrole op de Waterlandse Zeedijk hebben agenten zaterdagavond een 23-jarige man uit Broek in Waterland aangehouden. De man reed niet alleen veel te hard (118 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan), maar had bovendien alcohol gedronken. De man had een alcoholgehalte van 0,74 en werd meegenomen naar het politiebureau waar een proces-verbaal werd opgemaakt.

Een 21-jarige automobilist uit Amsterdam die 56 km per uur te hard reed, moest zijn rijbewijs ter plekke inleveren.

Teveel gedronken

Volendam, 20 oktober 2007, 22:40 uur.

Op de Iepenlaan werd zaterdagavond een 30-jarige automobilist uit Volendam aangehouden. De bestuurder had een alcoholgehalte van 0,7 en kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.

Bellers bekeurd

Zaandam, 20 oktober 2007, 14:00-18:45 uur.

Tijdens een onopvallende (motor)surveillance op de Thorbeckeweg heeft de politie zaterdag zes bestuurders aan de kant gezet en bekeurd omdat zij aan het bellen waren (niet handsfree). Ook werden twee boetes uitgedeeld voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

86 km per uur te hard

Wormerveer, 21 oktober, 14:00-17:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) heeft de politie zondagmiddag drie rijbewijzen ingevorderd. Van de 35 bestuurders die te hard over de kruising met de Kerkstraat reden, haalden er drie een snelheid van meer dan 100 km per uur en de bestuurders moesten dan ook ter plekke hun rijbewijs inleveren. Een 38-jarige man uit Heerhugowaard haalde de hoogste snelheid, hij reed 136 km per uur.

Tijdens de controle werden verder nog vier boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel (2x) en het rijden met een kentekenplaat die niet aan de eisen voldeed.

Bloedproef

Zaandam, maandag 22 oktober 2007, 05:30 uur.

De politie heeft na een aanrijding bij een 34-jarige automobilist uit De Rijp een bloedproef af laten nemen. De man was met een personenauto op de H. Gerhardstraat tegen een lichtmast aangereden. Een blaasproef gaf geen alcoholindicatie maar de man sprak wel met dubbele tong en verward. Omdat de man mogelijk onder invloed van verdovende middelen was werd van hem een bloedproef gevorderd.

Tegen paal

Purmerend, zaterdag 20 oktober 2007, 20:34 uur.

Een 33-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden nadat hij met een personenauto tegen een lichtmast was aangereden op de Van Garderenstraat op de kruising met de Overlanderstraat. Na de aanrijding was de man weg gelopen. Hij werd later op de Karosstraat aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat de verdachte ruim drie maal de maximale hoeveelheid op had. Wegens eerder drankgebruik was het rijbewijs van de verdachte al ongeldig verklaard. De man werd na verhoor heengezonden. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. Proces-verbaal wegens verlaten plaats ongeval, rijden met drank op en rijden zonder rijbewijs wordt opgemaakt.

Gaatjesboorder

Koog aan de Zaan, maandag 22 oktober 2007, 06:57 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die plaatsvond in de nacht van zondag op maandag in een hoekwoning op de Pellekaanstraat. Aan de achterzijde van de woning waren gaten geboord in het keukenraam om binnen te komen. Daar werden twee laptop computers, een mobiele telefoon, een rijbewijs en een paspoort weggenomen. Het sporenbeeld werd veiliggesteld door medewerksters van de afdeling Forensische Opsporing.

Niet legaal aan het werk

Purmerend, zondag 21 oktober 2007.

Bij een controle van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat door de vreemdelingenpolitie, belastingdienst, arbeidsinspectie en sociale recherche werden de eigenaar en zes medewerkers aan controle onderworpen. Een uit Oost-Europa afkomstige medewerker was niet in het bezit van een tewerkstellingsvergunning. Zijn baas kan een boete van 4000,= tegemoet zien.

Op de Schellingweg in Zaandam werden door vreemdelingenpolitie en arbeidsinspectie twee bouwlocaties bezocht in het kader van controle op de Wet Arbeid Vreemdeling. Hier werden geen onregelmatigheden aangetroffen. In de toekomst zullen meer bouwlocaties worden bezocht.

Koperdieven

Wormerveer en Assendelft

Bij een bouwplaats aan de Houtkade in Wormerveer hebben koperdieven drie stukken van 50 meter rubberen kabels met koperen draden weggenomen. De kabels werden gebruikt om vanuit de verdeelkast elektrische spanning naar de bouwplaats te brengen.

Koperdieven sloegen ook toe op de Pluimgraaf in Assendelft (Saendelft West). Hier werd in delen ongeveer 450 meter aan vijf aderig elektriciteitskabel gestolen. Ook werd drie maal 15 meter liftkabel gestolen. Deze kabels vallen op door een metalen wikkeldraad aan de buitenzijde die is aangebracht ter versteviging. Gelet op de hoeveelheid kabels moet er gebruik zijn gemaakt van ten minste een grote bestelauto of aanhanger.

Op een bouwterrein van een windmolen aan de Nauernaseweg in Assendelft werd een heftruck opengebroken en gestart. Hiermee werd een container opengebroken waaruit vervolgens verschillende soorten gereedschap werden weggenomen.

Eventuele getuigen van één van de diefstallen kunnen bellen met het wijkteam in Assendelft of Wormerveer via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 22-10-2007 16:00 | © Politie Zaanstreek-Waterland |