Partij voor de Vrijheid (PVV)


Gezocht 100 enthousiaste kandidaten voor bijzonder opleidingsproject - maandag 22 oktober 2007
Vragen van het lid Bosma (PVV) aan staatssecretaris Van Bijsterveldt van OCW over het project Maxima, een scholing- en werkgeversproject van de luchthavens Rotterdam Airport en Schiphol (*) Gezocht 100 enthousiaste kandidaten voor bijzonder opleidingsproject.


1.)
Bent u bekend met het project Maxima (*) Gezocht 100 enthousiaste kandidaten voor bijzonder opleidingsproject?

2.)
Deelt u de mening dat het Schiphol College, dat samen werkt met het ROC Amsterdam, discrimineert als het stelt uitsluitend Marokkaanse kandidaten voor het scholing- en werkgeversproject aan te nemen? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u de mening dat er in Nederland wellicht jongeren zouden kunnen zijn, die geen Marokkaan zijn, die toch graag het diploma `Basisvaardigheden luchtvaartmedewerk(st)er zouden willen halen en dat die de dupe worden van deze discriminatie? Zo neen, waarom niet?
4.)
Bent u op de hoogte dat dit scholing- en werkgeversproject niet het eerste discriminerende project is en dat hiervoor al soortgelijke projecten onder de namen Marok'Kans en Ban Sigui de revue hebben gepasseerd?

5.)
Deelt u de mening dat iedereen dezelfde kansen moet krijgen voor het volgen van een opleiding? Zo ja, wat bent u voornemens te gaan doen tegen het project Maxima?

Bron: www.schipholcollege.nl


____________________