Gemeente Heusden


Leerlingen dâOultremontcollege on tour! 22 oktober 2007 Leerlingen dâOultremontcollege on tour!

260 vierdejaarsleerlingen van het d'Oultremontcollege konden zich op donderdag 18 oktober 2007 naar hartelust uitleven in vier workshops die varieerden van beeldende kunst tot muziek, dans en theater. Deze culturele ontdekkingstocht werd door veel leerlingen enthousiast ondernomen. Voor leerlingen, leraren en de kunstenaars was het een leuke, uitdagende en vermoeiende dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

De leerlingen kregen deze dag een uniek programma aangeboden. Op de fiets gingen ze van de ene locatie naar de andere en aan het einde van de dag hadden ze vier workshops gevolgd. Ze leerden hun gevoel te volgen in de workshop beeldend waarin ze zelf geblinddoekt met klei aan de slag gingen. Geen eenvoudige opdracht. De kunstwerken worden straks gebruikt voor een tastmuur op school. Muzikale talenten onderscheidden zich tijdens songwriting en de percussieworkshop en de acteurs konden hun hart ophalen in het meespeeltheater bij het uitbeelden van typetjes of Poetry Slam in het Land van Ooit. Tot slot konden ze genieten van een prachtige dansvoorstelling. Leerlingen van het d'Oultremontcollege hebben de workshops zelf op film vastgelegd. Ook hebben ze interviews gehouden met leerlingen en kunstenaars. Later dit schooljaar wordt deze film vertoond.

Deze `Ga je weg-tour' werd georganiseerd door het Trefpunt Cultuureducatie Heusden en het d'Oultremontcollege om de leerlingen op een unieke manier zelf cultuur te laten ontdekken. De tour werd mede mogelijk gemaakt door beeldend kunstenaar Rob Ruimers, Musicschool, jongerencentrum Utopia, Stichting KRAAK!, Centrum voor de Kunsten de Aleph, Abdij de Mariënkroon, Bibliotheek Heusden en het Land van Ooit. Samen met professionele kunstenaars werd invulling gegeven aan vier leuke en uitdagende workshops.

Het Trefpunt Cultuureducatie wil leerlingen laten zien en laten ervaren dat kunst en cultuur vaak net om de hoek liggen. Door enerzijds scholen en anderzijds instellingen en professionals op cultureel vlak met elkaar in contact te brengen wil het Trefpunt stimuleren dat zij samen activiteiten ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie.
Geplaatst op: 22 oktober 2007