PCM Uitgevers


22/10/2007
Eric Willems gaat leiding geven aan samenwerking tussen de algemene boekenuitgeverijen van PCM Uitgevers

Eric Willems, directeur van Standaard Uitgeverij/Manteau, is benoemd tot voorzitter van een gezamenlijk directieteam van directeuren van de algemene boekenuitgeverijen van PCM.

Het directieteam is het afgelopen jaar voorgezeten door Bert Groenewegen, interim voorzitter van de Raad van Bestuur van PCM Uitgevers. De directeuren zullen voortaan rapporteren aan Eric Willems en hij zal instaan voor de realisatie van de gezamenlijke projecten. Eric Willems blijft directeur van Standaard Uitgeverij/Manteau en zal de uitgeverijen vertegenwoordigen op het niveau van PCM Holding.

De benoeming is een logisch uitvloeisel van het proces van strategiebepaling dat de directeuren van de uitgeverijen de afgelopen maanden hebben doorlopen. Basis van de strategie blijft de onafhankelijke portfolio-ontwikkeling van de uitgeverijen. Daarnaast wordt op een aantal domeinen samengewerkt waardoor kwaliteitsverbetering en synergievoordelen kunnen worden gerealiseerd.

De statutaire directeuren van de uitgeverijen blijven eindverantwoordelijk voor hun beleid en resultaat. Elke uitgeverij stelt haar relatie met auteurs centraal, met een professionele ondersteuning door uitgevers, redactie, marketing en verkoop. De portfolio-ontwikkeling zal in de toekomst ook crossmediaal zijn. Tegelijk willen de uitgeverijen de samenwerking met de boekhandel verder versterken.

In het directieteam zetelen Hans Janssen (Unieboek en Uitgeverij Het Spectrum), Sander Knol (J.M. Meulenhoff Boekerij), Joop Boezeman (A.W. Bruna) en Eric Willems (Standaard Uitgeverij/Manteau).

Bron: Raad van Bestuur