Arriva


22 oktober 2007.

Bussen vangen reizigersgroei in Arriva treinen op

Versterkingsbussen tijdens ochtendspits

Om de sterk boven gemiddelde reizigersgroei in de treinen op te vangen, worden vanaf aanstaande maandag in de ochtendspits versterkingsbussen ingezet op de trajecten Hoogezand Zernike en Winsum Zernike (via Sauwerd). Reizigers die als eindbestemming het Zernikecomplex in Groningen hebben, wordt dringend geadviseerd gebruik te maken van de extra bussen die dezelfde vertrektijd hebben als de trein. Door de rechtstreekse verbinding met het Zernikecomplex en het vermijden van het Centraal Station in Groningen is de reistijd circa 30 minuten vanuit Hoogezand en circa 25 minuten vanuit Winsum.

Sinds september rijden al versterkingsbussen tussen Loppersum Groningen CS en Hoogezand Groningen CS. Ook wordt reizigers geadviseerd een trein eerder of later te nemen, omdat deze minder druk zijn.

De reizigersgroei op deze trajecten is sterk boven de landelijke trend. Hierdoor ontstaat soms randstedelijke drukte. Ook het autoverkeer naar de stad neemt nog steeds sterk toe in de spits. Dit kan voor meer mensen een reden zijn voor de trein te kiezen, wat mogelijk de oorzaak kan zijn voor de sterk gestegen drukte op genoemde trajecten.

Dienstregeling versterkingsbussen:
Loppersum Groningen CS
Vertrek station Loppersum: 7.28 uur
Reistijd circa 30 minuten

Hoogezand Groningen CS
Vertrek station Hoogezand: 7.40 uur
Reistijd circa 20 minuten

Hoogezand Zernike
Vertrek station Hoogezand: 7.40 uur
Reistijd circa 30 minuten

Winsum Zernike (via Sauwerd)
Vertrek station Winsum: 7.43 uur
Vertrek station Sauwerd: 7.48 uur
Reistijd circa 25 minuten