Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


OLVG

Vaatkeurmerk voor OLVG

Amsterdam, maandag 22 oktober 2007

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) heeft het vaatkeurmerk van de Nederlandse Vereniging van Vaatpatiënten gekregen. Dit keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die voldoen aan kwaliteitscriteria voor goede vaatzorg vanuit patiëntenperspectief. Hierbij is gekeken naar aandoeningen aan de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Anco Vahl, vaatchirurg in het OLVG, is blij met het keurmerk. "Het is niet alleen goed dat we het hebben, het is noodzakelijk." Vaatkeurmerk

Samen tot het beste resultaat
Belangrijk aspect van het vaatkeurmerk is de samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Binnen het OLVG wordt bijvoorbeeld nauw samengewerkt met vasculaire internisten en de afdeling Cardiologie. Vahl: "Bij operaties die een verhoogd risico op hartfalen met zich mee kunnen brengen schakelen we een cardioloog in. Deze kan de patiënt screenen en inschatten wat het risico is van de operatie. Op deze manier houd je de lijnen kort voor de patiënt en kom je samen tot het beste resultaat."

Overleggen
Een ander criterium van het keurmerk is de aanwezigheid van meerdere vaatchirurgen. "Naast mij werken er nog twee vaatchirurgen op de afdeling Chirurgie van het OLVG. Het is prettig dat je altijd een collega in de buurt heb waar je snel mee kunt overleggen," aldus Vahl. "Dat komt de patiëntenzorg natuurlijk ook ten goede."

Meer informatie vindt u op www.vaatpatient.nl.