Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 22-10

BREDA, 22 oktober 2007

Vier aanhoudingen na achtervolging gestolen auto

BREDA: De politie kreeg op zondagmiddag melding dat er een gestolen auto aan de Veldsteen stond en dat hier een groep jeugd bij stond. De auto bleek zaterdag gestolen te zijn in Rucphen vanaf de Kozijnenhoek. De politie ziet bij aankomst de auto wegrijden en proberen de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder rijdt met hoge snelheid richting de Backer en Ruebweg, rijdt hier op de kruising met de elleboog door rood en ramt een andere auto, die zojuist op de kruising reed. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De twee inzittenden, een man en een vrouw stappen uit rennen weg. De twee politiemannen gaan hen te voet achterna en kunnen de twee aanhouden. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Etten-Leur en een 29-jarige man uit Sint Willebrord. De 23-jarige man uit Rijsbergen en de 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen en zijn verhoord in verband met de gestolen auto. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld.

Het voertuig bleek total loss.

Bezorger moet geld afgeven aan gemaskerde mannen

SINT WILLEBRORD: Op zondag reed een 18-jarige man uit Etten-Leur even na 19.00 uur over de Irenestraat, toen hij een fietsersbruggetje op wilde rijden. De man reed als bezorger van een maaltijdbezorgservice richting Sint Willebrord om bestellingen af te leveren. In de Irenestraat werd hij tegengehouden door twee gemaskerde mannen. Toen de bezorger stopte kwamen er nog vier gemaskerde mannen aan. Ze eisten geld. De man gaf een klein bedrag aan wisselgeld af en kon vervolgens wegrijden. De politie ging direct op zoek naar de mogelijke daders. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen van beroving.

Automobilist aangehouden onder invloed

ETTEN-LEUR: De politie hield op zondagavond om 21.30 uur een 34-jarige man uit Hoogstraten aan voor rijden onder invloed. De melder zag de bestuurder hevig slingerend vanuit Breda over de Rijksweg rijden. Hij waarschuwde overige weggebruikers met lichtsignalen en belde de politie. De politie trof de man aan op het parkeerterrein van een benzinestation. Hij sliep. De politie trok het portier open en rook een sterke alcohollucht. De bestuurder, een 34-jarige man uit Hoogstraten, is aangehouden. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 1295 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 17 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

BREDA: Op zondagavond gebeurde even voor middernacht een ongeval op de A58 t.h.v. het knooppunt Princeville. Een 55-jarige man uit Sint Willebrord reed richting Breda, komende uit de richting Tilburg en kreeg, volgens eigen zeggen, een black-out. Hij reed tegen de vangrail in de middenberm. Omstanders stopten om hulp te verlenen. De bestuurder had een hoofdwond en is per per ambulance overgebracht naar het Amphia Molengracht. Van de automobilist is een bloedproef afgenomen in verband met eventueel alcoholgebruik.

De auto van de man is total loss.

Dronken automobilist aangehouden

ZUNDERT: De politie hield op maandag tegen 03.30 uur een 33-jarige man uit Massdriel aan voor rijden onder invloed. De politie zag dat de bestuurder op de Meirsebaan slingerend reed en op een haar na een paar bomen miste. De man werd staande gehouden en rook naar alcohol. Hij is aangehouden. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 965 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen en bleek al 4 jaar verlopen te zijn. Ook zaten er op de auto valse kentekenplaten, was de auto niet verzekerd, kon de verdachte geen geldig identiteitsbewijs tonen. De verdachte bleek ook nog gezocht te worden wegens inbraak en diefstal van een vrachtauto. De man is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij zal nog verhoord worden voor de inbraken en de diefstal.

Politie ontdekt hennepkwekerij na melding oplettende buurtbewoner

BREDA: De politie kreeg zondagmiddag melding dat de voordeur van een woning aan de Nicoline Swygmanstraat al de hele ochtend open stond. De politie ging poolshoogte nemen en trof in de woning een hennepkwekerij aan. Hierin stonden 160 hennepplanten, compleet met bijbehorende apparatuur. De kwekerij is geruimd en de politie nam alles ter vernietiging in beslag. Een 24-jarige Bredanaar, de bewoner van het pand die aanwezig was op het moment van de ontdekking, is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. In de woning is illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf is ter plaatse gekomen om de stroommeter af te koppelen en zal aangifte doen van diefstal.

Man aangehouden na mishandeling twee vrouwen

ETTEN-LEUR: De politie hield op zondagochtend een 31-jarige man uit Den Bosch aan voor mishandeling. De man werd in Etten-Leur aangehouden op de Houtduif, nadat een 33-jarige vrouw en haar zus (gegevens onbekend) had mishandeld. De twee hielden meerder kneuzingen over aan gelaat en hoofd en zijn voor controle en behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Van hen beiden zal de politie aangifte opnemen. De man had de vrouwen geslagen en geschopt n.a.v. een relationeel conflict. Hij is verhoord in verzekering gesteld.

Wijkagent betrapt op heterdaad vandalen

TILBURG: De wijkagent van Heuvelkwartier heeft zondagavond omstreeks 19.30 uur drie knapen van 13,14 en 14 jaar op heterdaad betrapt toen zij een ruit ingooiden van een woning aan de Mgr. Frenckenstraat. De wijkagent was in contact gekomen met de bewoners omdat bij hen afgelopen donderdagavond en vrijdagavond ook al ruiten ingegooid waren. Zaterdagavond had de bewoner constant voor het raam gestaan. Hij zag toen wel drie jongens die uitdagend voorbij reden. Gisteravond reed de wijkagent met zijn fiets de straat in omdat hij de benadeelde beloofd had te komen posten. Hij hoorde een klap van het ingooien van een ruit en zag toen de drie jongens op hem afkomen. Hij wist ze aan te houden. Zij blijken verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen aan deze woning. Mogelijk waren de jongens boos over een melding die de bewoner had gedaan aan een huis aan huis reclame
verspreidingsbedrijf toen hij een heel pakket niet bezorgde folders had aangetroffen. Verder kon deze bewoner geen enkel motief bedenken. De daders lieten zich hier niet over uit. Wel gaven zij toe dat zij de afgelopen week ook maar liefst vijf ruiten hadden vernield van een school aan de Langendijk (voormalige kerk). De politie maakt proces-verbaal op tegen deze jeugdige vandalen.

Auteur: Inge Rijgersberg