Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 22-10

BERGEN OP ZOOM, 22 oktober 2007

Snelheidscontrole

OSSENDRECHT: Op zondag is tussen 15.45 uur en 22.05 uur door het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden aan de Putseweg. Van de 2380 passanten waren er 28 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 130 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 80 km/u geldt.

DINTELOORD: Tussen 09.15 uur en 11.45 uur is er gecontroleerd op de Steenbergseweg. Van de 924 voertuigen waren er 24 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 102 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt. Ook kan één bestuurder een bekeuring verwachten voor onnodig claxonneren.

STEENBERGEN: Van 13.15 uur tot 15.45 uur is gecontroleerd aan de Zeelandweg-Oost. Er zijn 999 passanten gecontroleerd, waarvan er 38 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 104 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

Ook hier is een bekeuring uitgedeeld voor onnodig claxonneren.

Drietal aangehouden na vernieling fiets

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagmiddag drie mannen aan, nadat de politie zag dat zij een fiets vernielden. De 21-jarige en 22-jarige Roosendaler en de 22-jarige man uit Essen zijn aangehouden. De man uit Essen bleek niet te hebben deelgenomen aan de vernieling en is na verhoor in vrijheid gesteld. De andere twee zijn verhoord en met een bekeuring voor baldadigheid in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na huisvredebreuk en vernielingen

HEERLE: Op zondagavond hield de politie een 33-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor huisvredebreuk en vernieling. De man had eerder de ruit van een woning van een bekende aan de Gareelweg vernield. Zondag was hij aan het begin van de avond de woning binnen gedrongen en bracht opnieuw vernielingen aan. De bewoners belden de politie en deden aangifte. De man is vlakbij de woning aangehouden en hierna ingesloten.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

ROOSENDAAL: De politie zag zondagavond een auto rijden waarbij de kentekenplaat gedeeltelijk aan het zicht werd ontnomen door de trekhaak. De politie hield de man staande. De bestuurde verklaarde uit zichzelf niet in bezit te zijn van een rijbewijs. De 19-jarige Roosendaler is aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt verdachte aan van milieudelict

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagochtend een 25-jarige man uit Dinteloord aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht op 16 september j.l. een hoeveelheid asbest te hebben gedumpt. Het Regionaal Milieuteam van de Politie Midden en West Brabant stelde na de vondst van de asbestresten een onderzoek in. De resten waren in een spoor gedumpt in het buitengebied van Roosendaal, Halderberge en Steenbergen.

De gemeenten schakelden een gespecialiseerd bedrijf in om de asbest op te ruimen. Ook werden delen van de weg afgezet met hekken. Om het verkeer om te leiden zette de gemeente verkeersregelaars in. De kosten voor het opruimen van de asbest lopen in de tienduizenden euros.

Het Regionaal Milieuteam onderzocht de verklaringen van de getuigen en van medewerkers van de Milieustraat, waar de asbest eerder was aangeboden. Omdat de asbest niet goed was verpakt kon het door medewerkers van de milieustraat niet worden aangenomen. Vermoedelijk is het hierna om deze reden langs de weg gedumpt.

De verdachte is in verzekering gesteld voor verhoor.

Auteur: Inge Rijgersberg