Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 9 oktober 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 2 oktober 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten, met dien verstande dat bij punt 1 wethouder Vonk en punt 2 wethouder Kok een kleine correctie wordt doorgevoerd.
2. Vertegenwoordiging gemeente Abcoude bij de Commissie Bezwaarschriften en bij de Rechtbank Utrecht.
Toelichting:
Door bestuurs- en personeelsmutaties is het besluit van 7 november 2006 verouderd en dient het te worden aangepast. Na vaststelling dient het besluit te worden toegezonden aan de Commissie Bezwaarschriften en de Rechtbank Utrecht. Afhankelijk van de zwaarte en de aard van een (beroeps)zaak en op basis van ervaring wordt bekeken wie er namens de gemeente optreedt. Voor de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is een aparte machtiging nodig die ter plaatse dient te worden afgegeven.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de personen op het bijgevoegde besluit te machtigen namens de gemeente het woord te voeren bij de Commissie Bezwaarschriften en (de voorzieningenrechter van) de Rechtbank Utrecht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Derde wijziging bijlage bij Mandaatbesluit. Toelichting:
Jaarlijks wordt het Mandaatbesluit met bijlage geactualiseerd. De bijlage bij het Mandaatbesluit legt vast welke bevoegdheden door ambtenaren in naam van het college of de burgemeester mogen worden uitgeoefend. Het college en de burgemeester worden nu voorgesteld de bijlage bij het Mandaatbesluit te wijzigen. In de bijlage bij de Mandaatregeling wordt nu een duidelijker onderscheid gemaakt tussen afdoeningsmandaat (in naam en onder verantwoordelijkheid van bestuursorgaan uitoefenen van bestuurlijke bevoegdheid) en ondertekeningsmandaat (namens bestuursorgaan ondertekenen).
Ambtelijk advies:
De bijlage bij het Mandaatbesluit wijzigen conform de bij dit advies behorende bijlage. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Statuten van Vitens N.V. d.d. 21 augustus 2007. Toelichting:
Op 21 augustus 2007 heeft Vitens N.V. haar statuten gewijzigd. Tegen deze statutenwijziging zijn geen bezwaren ingebracht.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de staututen van Vitens N.V. d.d. 21 augustus 2007 voor kennisgeving aan te nemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Subsidie aanvraag revitalisering Bovenkamp. Toelichting:
Op 5 juli 2007 heeft de raad ingestemd met het vaststellen van een Plan van aanpak en het uitvoeren van de daarin genoemde maatregelen voor de revitalisering Bovenkamp. Tevens is besloten om een krediet van 384.000 beschikbaar te stellen en om een subsidie van 50% aan te vragen, dus 192.000 bij de Provincie Utrecht (programma VEO 2007). In het Plan van aanpak wordt gesproken over een totale investering van 414.000. Het is verstandig om het krediet te verhogen tot dat bedrag en tevens de Provincie een verhoogde subsidieaanvraag te doen van 207.000. Zie ook bijgevoegde brief.
Ambtelijk advies:
Instemmen met verhogen van krediet Revitalisering Bovenkamp en verhoging Provinciale subsidieaanvraag voor revitalisering Bovenkamp van 192.000 naar 207.000. B&W-besluit:
Aangehouden. Via portefeuillehouder kostenverhoging onderbouwen mede in relatie tot budgetrecht raad.

2. 2e Projectenrapportage 2007.
Toelichting:
De 2e projectenrapportage geeft inzicht over de voortgang van de 26 projecten zoals deze in de programmabegroting 2007 waren vastgesteld.
Ambtelijk advies:
Akkoord te gaan met de projectenrapportage 2007. B&W-besluit:
Definitieve vaststelling volgende week. Voor het klaarmaken van het stuk naar de raad vindt afstemming plaats met portefeuillehouder.

3. Projecten paragraaf programmabegroting 2008. Toelichting:
In de programmabegroting is een aparte paragraaf voor de projecten opgenomen. Voor 2008 zijn de projecten geactualiseerd.
Ambtelijk advies:
Akkoord te gaan met de paragraaf projecten programmabegroting 2008. B&W-besluit:
Definitieve vaststelling volgende week. Voor het klaarmaken van het stuk naar de raad vindt afstemming plaats met portefeuillehouder.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Verzoek bewoners Leeuwenburg 42 tot diverse aanpassingen in speeltuin Leeuwenburg en verzoek tot vergoeding vervanging glas in de ramen in de woning van betrokkenen. Toelichting:
Betrokkenen geven aan overlast te ondervinden van de speeltuin Leeuwenburg. Zij vragen om een aantal maatregelen die de overlast zou moeten verminderen, zoals de openingstijden zo aan te geven dat dit niet veranderd kan worden, de gemeente zelf te laten handhaven in plaats van de politie, het speelhuisje in de speeltuin aan te passen door er een puntdak op te zetten zodat men er niet meer op kan zitten, de gemeente het vervangen van het glas in hun woning in de ramen te laten betalen. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het verzoek om nieuwe ramen te betalen voor betrokkenen af te wijzen, het speeltuintje niet verder aan te passen, en betrokkenen te berichten dat de gemeente in casu niet handhavend kan optreden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Wet maatschappelijke ondersteuning: subsidieregelingen CVTM (coördinatie vrijwillige thuis- en mantelzorg) en DWZ (diensten bij wonen met zorg). Toelichting:
Gelden voor 3 subsidieregelingen, CVTM, ZVP (zorgvernieuwingsprojecten) en DWZ, worden vanaf 2008 objectief verdeeld over alle gemeenten. Regionaal is voorgesteld eerst gezamenlijk beleid te formuleren, alvorens tot toekenning van subsidieaanvragen m.b.t. deze regelingen over te gaan. Redenen zijn: hoogte van de subsidieverzoeken, en het feit dat ook andere partijen deze diensten aanbieden. Voorgesteld wordt deze lijn te volgen Ambtelijk advies:
(1) Subsidieaanvragen m.b.t. voormalige CVTM- en DWZ-regeling aan te houden tot er in regionaal verband gezamenlijk een eenduidig beleid is geformuleerd. (2) De betrokken organisaties hierover schriftelijk informeren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag voorschot Wet Inburgering (WI) voor 2008. Toelichting:
Op 29 augustus 2007 verzocht het Agentschap SZW het college een aanvraag in te dienen voor het voorschot Wet Inburgering 2008. Aan dit traject is de strakke deadline van 15 oktober 2007 verbonden. Voorgesteld wordt het indicatief budget inburgering in te zetten voor het hierna geprognostiseerd aantal trajecten, 11 in totaal. De prognose kwam tot stand in overleg met de gemeente De Ronde Venen, aan wie de uitvoering van de Wet Inburgering is uitbesteed en de stichting Vluchtelingenwerk, dit is een waarborg voor een zo acuraat als mogelijke prognose. Ambtelijk advies:
Aan het college wordt geadviseerd in te stemmen met de voorgestelde verdeling van het indicatieve budget van het Rijk over de verschillende categorieën inburgeraars. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Radio Omroep Stichting Abcoude - Baambrugge: verzoek voor éénmalige subsidie ter financiering van de verslaggeving rond het bezoek van de partnergemeente Lennik. Toelichting:
Op 1 september heeft ROSA FM programma's uitgezonden rond het bezoek uit partnergemeente Lennik. Omdat het bezoek samenviel met de Abcouder Feestweek moest men extra apparatuur inhuren. De reportages gebeurden op verzoek van de gemeente, reden waarom men een bijdrage in kosten van 500,-- verzoekt.
ROSA FM draagt bij aan het bekend stellen van het werk van en binnen de gemeente Abcoude. De activiteiten van de ROSA FM voldoen aan de doelstellingen zoals genoemd in de ASV (vrijwilligerswerk, sociaal cultureel werk). Ambtelijk advies:
Onder toepassing van artikel 3, 3e lid van de Algemene Subsidieverordening Abcoude (ASV) deRadio Omroep Stichting Abcoude - Baambrugge een éénmalige bijdrage toekennen van 500,--. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Dierenbescherming Afdeling Amstelveen/Ouderamstel: verzoek voor éénmalige subsidie ter mededekking van het tekort op de investering achterstallig onderhoud. Toelichting:
De kosten van het achterstallig onderhoud bedragen 82.800,--. Subsidies brengen 40.000,-- op, en de organisatie zelf en donateurs dragen 7.050 bij. Er rest nu een verschil van 37.750, waarvoor men o.a. bij gemeenten aanklopt.
Abcoude heeft geen eigen dierenopvang, en is aangewezen op omliggende gemeenten. De activiteiten van de dierenbescherming voldoen aan de doelstellingen zoals genoemd in de ASV (vrijwilligerswerk, volksgezondheid).
Ambtelijk advies:
Onder toepassing van artikel 3, 3e lid van de Algemene Subsidieverordening Abcoude (ASV) de Dierenbescherming Afdeling Amstelveen/Ouderamstel een éénmalige bijdrage toekennen van 300,--.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 16 oktober 2007. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 9 oktober 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Aanvraag ontheffing plaatsing open vuilcontainer t.h.v. Waardassackerstraat 27 en 27-a te Abcoude.
Toelichting:
Op 1 oktober 2007 is er een verzoek binnengekomen voor ontheffing voor het plaatsen van één open vuilcontainer op 1 parkeerplaats t.o. het perceel Waardassackerstraat 27-a te Abcoude t.b.v. verbouwingswerkzaamheden bij Waardassackerstraat 27 en 27-a te Abcoude. Op grond van artikel
2.1.5.1 van de APV is een ontheffing nodig om de weg te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Het advies is ontheffing te verlenen in de periode van 28 september tot en met 2 november 2007 en volgens de voorwaarden, gesteld in de brief van 1 oktober 2007. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de vergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 1-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verzoek van de secretaris van de Abcouder Lawn Tennis Club om ontheffing van het sluitingsuur op 14 oktober 2007 tot 02.00 uur voor het organiseren van een feest voor de seniorleden om de afsluiting van het tennisseizoen te vieren in de inrichting Zr. Claassenhof 15 (clubgebouw tennisvereniging) te Abcoude.
Toelichting:
Verzoek om ontheffing van het sluitingsuur tot 02.00 uur op 14 oktober 2007 voor het organiseren van een feest in de inrichting Zr. Claassenhof 15 (clubgebouw tennisvereniging) te Abcoude. Ingevolge artikel 2.3.1.5. van de Algemene Plaatselijke Verordening kan de burgemeester in geval van bijzondere omstandigheden, te zijner beoordeling, voor één of meer horecabedrijven tijdelijk andere dan de krachtens artikel 2.3.1.4 geldende sluitingsuren vaststellen. Er zijn geen feiten of omstandigheden bekend waarop de ontheffing geweigerd zou moeten worden. Ambtelijk advies:
Ontheffing onder voorwaarden verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om toestemming om vanaf het terrein van hoveniersbedrijf D & B Gardenproducts b.v., Rijksstraatweg 41a te Baambrugge kerstbomen te mogen verkopen in de periode 6 t/m 24 december 2007.
Toelichting:
Er is een verzoek om vergunning ingekomen voor de verkoop van kerstbomen vanaf het terrein van hoveniersbedrijf D & B Gardenproducts b.v., Rijksstraatweg 41a te Baambrugge in de periode 6 t/m 23 december 2006. Geadviseerd wordt om vergunning te verlenen voor de straatverkoop. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Ontheffing gebruikmaking fietspaden in gemeente Abcoude door hulpauto's t.b.v. toerfietstocht Emma's Wintertoer in de nacht van 21 op 22 december 2007. Toelichting:
Op 18 september 2007 is een aanvraag binnengekomen om ontheffing te verlenen voor 2 hulpauto's om gebruik te mogen maken van de fietspaden in de gemeente Abcoude t.b.v. een toerfietstocht 'Emma's Wintertoer' met als doel geld op te halen voor kinderoncologisch onderzoek van het AMC. Deze fietstocht zal plaatsvinden tijdens de langste nacht vanaf zonsondergang 21 december tot zonsopgang op 22 december 2007.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd ontheffing te verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen zuid- en westgevel woonhuis, Zorgvrij 18, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 3-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunningaanvraag 1 es aan de Donkervlietse Binnenweg 11 te Baambrugge. Toelichting:
Op 28 augustus 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 es aan de Donkervlietse Binnenweg 11 te Baambrugge. De boom is ziek, bij omvallen dreigt schade. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd met een herplantplicht. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 13 september 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 4-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een woonhuis, Gein-Noord 36 te Abcoude. Toelichting:
Op dit moment is er een eerste fasevergunning verleend voor het geheel vernieuwen van het woonhuis Gein-Noord 36 te Abcoude. De tweede fase wordt binnenkort ingediend. Voor de sloop van de oude woning is een sloopvergunning nodig. De asbestinventarisatie vermeldt dat alleen een oude gashaard asbesthoudende materialen bevat. Deze dient separaat te worden afgevoerd. Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen op grond van artikel 8 Woningwet en de Bouwverordening. Mandaatbesluit d.d. 5-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een vrijstaande vervallen schuur op een perceel achter de Zuwe/Binnenweg, te Baambrugge.
Toelichting:
De aanvraag betreft een vervallen schuur aan de Binnenweg te Baambrugge. De schuur is in slechte staat, en vormt een gevaar voor de volksgezondheid in de nabije omgeving. Bij storm hebben omwonenden last van rondvliegende golfplaten etc., hierover zijn veel klachten ingekomen. Op ons verzoek heeft Bouwfonds (eigenaar) een aanvraag sloopvergunning ingediend, met als bijlage een asbestinventarisatierapport. Wandbeplating en golfplaten bevatten asbest. Het is zaak dat de betreffende schuur zo snel mogelijk wordt opgeruimd. De vergunning wordt onder bijgaande voorwaarden verleend.
Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen op grond van artikel 8 Woningwet en de Bouwverordening. Mandaatbesluit d.d. 5-10-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---