ABVAKABO FNV

Onderhandelingen bij CWI komen er aan

In het najaar zullen de cao-onderhandelingen voor de nieuwe cao CWI plaatsvinden. De huidige cao loopt op 1 januari 2008 af en dus zullen wij ons weer moeten buigen over onze inzet voor een nieuwe. Hieronder vindt u onze conceptinzet. Met het enquêteformulier dat u thuis ontvangt, kunt u aangeven waarover de onderhandelingen volgens ú moeten gaan.

Kansen pakken!

ABVAKABO FNV hanteert als uitgangspunt voor de onderhandelingen de arbeidsvoorwaardennota van de FNV. Deze wordt pas in november definitief, maar contouren van de nota zijn al bekend en daar baseren wij dan ook de conceptinzet op. ABVAKABO FNV wil zich laten leiden door de titel ervan: Kansen scheppen, kansen pakken! En kansen komen er ook voor de medewerkers van CWI! Zowel in werk als in eigen arbeidsvoorwaarden, alleen we moeten ze met elkaar pakken!

De inzet op hoofdlijnen:

* Structurele loonsverhoging. ABVAKABO FNV houdt rekening met een aantal factoren, zoals koopkrachtontwikkeling, groeiende werkloosheid en dat alle werkenden en niet werkenden evenredig delen in de economische vooruitgang. Kortom we berekenen hoeveel er te verdelen valt. ABVAKABO FNV heeft de maximale loonruimte voor 2008 vastgesteld op 3,5%.


* Bewust belonen - Gelijke beloning. Het bonussenstelsel is momenteel voor medewerkers een erg ondoorzichtig systeem. Wij willen inzetten op een helder en eenduidig systeem van bewust belonen, dat niet van willekeur afhankelijk is. Ten tweede, ook bij CWI is er nog steeds sprake van ongelijke behandeling aangaande inschaling. Ook jeugdloonschalen zijn nog steeds aan de orde bij CWI. In plaats van de jeugdloonschalen zouden wij willen inzetten op een fasegewijze overgang van het huidige criterium van leeftijd naar het criterium van ervaring en bekwaamheid.


* Loopbaanzekerheid en werkzekerheid. Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk voor werknemers om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. ABVAKABO FNV vraagt zich af of de investering die CWI heeft gedaan op dit gebied het doel heeft bereikt dat meer medewerkers gebruik maken van de mogelijkheden. Concreet willen wij inzicht krijgen in gegeven scholingen, gedane aanvragen en de reden waarom scholingen geweigerd worden. Daarnaast willen wij voor de komende cao-periode het opleidingsbudget verhogen. Scholing moet een kans bieden voor alle medewerkers!

Overige punten waar we in de onderhandelingen op zullen letten, leest u in de nieuwsbrief. Bij deze nieuwsbrief treft u ook het enquêteformulier aan, waarmee u ons van input kunt voorzien.