Ingezonden persbericht


Winnaar Holland's Next DOG Model bekend!

'Giovanni heeft dé X-Factor'

Zwijndrecht, 22 oktober 2007 - De winnaar van Holland's Next DOG Model is gekozen! Op 21 oktober is Giovanni uit Breda door een vakjury vernoemd tot hond met de grootste X-factor. Op de 'catwalk' viel Giovanni al snel op door zijn fotogenieke uitstraling, blijde manier van rondhuppelen en gezonde vacht. De jury en het publiek bleken al snel 'verliefd' te zijn op deze jonge hond van 14 weken oud. Aan deze modellenwedstrijd voor de 'gewone hond' - georganiseerd door hondenvoedingsmerk Beneful - deden 3.540 viervoeters mee. Het Nederlandse publiek en een vakjury selecteerden een top 25 van honden met een potentiële X-Factor. Uiteindelijk presenteerden 23 honden zich gisteren vol overgave tijdens een fotoshoot, dogwalk en persoonlijk presentatie aan het publiek en de jury. Ten slotte ging Giovanni er na deze rondes met de felbegeerde prijs vandoor. Naast een contract met een hondenlifestyle blad, een jaar lang gezonde voeding en een flitsende nieuwe riem, rent Giovanni nu een jaar lang rond als Holland's Next Dog Model 2007.

De zoektocht naar de X-Factor:
De vakjury had een lastige taak om te bepalen wie Holland's Next Dog Model zou worden. Alle finalisten waren op hun manier uniek of hadden een hoog knuffelgehalte door hun uitstraling, gezonde uiterlijk of enthousiasme tijden de voorrondes op de rode loper. Zij keken vooral naar de blijde of gelukkige uitstraling, fotogeniekheid en gezondheid van de honden. Van de 23 finalisten bleven na een aantal presentatierondes 10 honden over. Zij mochten nog een keer tegen elkaar strijden voor de top 3.

De drie top dogmodels:
Uiteindelijk bleven Giovanni uit Breda, Kyra uit Doorn en Moby uit Veldhoven over. Voor de ogen van de jury zetten deze drie viervoeters voor de laatste maal hun beste poot voor. Kyra gaf de jury een 'lachende' blik en Moby verraste de jury door met twee poten op de tafel van de jury te gaan 'staan' om nog een laatste indruk achter te laten. Maar de wollige Giovanni bleek uiteindelijk het dogmodel te zijn waar de jury naar op zoek was. Giovanni is gekozen als Holland's Next Dog Model door zijn enthousiaste presentatie, 'happy' en gezonde uitstraling, guitige uiterlijk maar ook door zijn hipheid. Giovanni is een Bergamasco, een hondenras dat oorspronkelijk afstamt van Italiaanse herders.

De vakjury bestond uit Cynthia Panhuis van het hondenlifestyle blad WRAF, dierenfotografe Myrna Huijing van Studio Pets, Robert Hoopman - voorzitter NPPC, lid NVG (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren) en Karen Hoekstra, Marketing Manager Beneful. Het evenement werd gepresenteerd door Ellemieke Vermolen. Meer achtergrondinformatie over Holland's Next Dog Model is te vinden op www.nextdogmodel.nl.


- Einde bericht -

Over Beneful

Beneful is voeding die zowel gezond als lekker combineert met zowel zachte als harde brokjes. Een combinatie die je nog niet eerder hebt gezien. Daarnaast begrijpt Beneful de unieke relatie tussen baasje en hond en wil naast het bijdragen aan een gezonde en lekkere voeding voor de hond ook bijdragen aan een leuk leven met actieve en unieke evenementen. Beneful is bijvoorbeeld bekend van andere baanbrekende evenementen, zoals de eerste hondenbruiloft van Nederland en de Beneful Hondoloog. Beneful maakt onderdeel uit van Nestlé Purina PetCare.

Nestlé Purina PetCare

Al meer dan 75 jaar ondersteunt deze organisatie hondenliefhebbers bij de optimale verzorging van hun huisdier. Nestlé Purina PetCare heeft in haar bestaan constant haar kennis over voeding en verzorging van huisdieren uitgebreid en heeft in aansluiting hierop vele innovatieve producten en smaken in diervoeding geïntroduceerd. Met Beneful bent u verzekerd van een complete en smaakvolle diervoeding. Het assortiment van Beneful bestaat uit: Beneful Gezonde Start, de complete voeding voor pups in het eerste levensjaar, Beneful Original, de complete voeding voor volwassen honden en Beneful Gezond Gewicht, een product met een verlaagd energiegehalte, ook voor volwassen honden. Meer informatie op: www.beneful.nl.



Ingezonden persbericht