Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 19 oktober 2007

Persuitnodiging

Ondertekening intentieovereenkomst gemeente De Wolden en projectontwikkelaar

Op maandag 22 oktober 2007 wordt er om 15.30 uur een intentieovereenkomst ondertekend tussen de gemeente De Wolden en 03 Projectontwikkeling voor de bouw van 33 woningen in het woningbouwproject 'Oldenhave/Bos in Ruinen. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis in Zuidwolde. Namens de gemeente zal wethouder Ank van der Ziel ondertekenen.

De projectontwikkelaar heeft grond in Ruinen in eigendom en heeft de gemeente benaderd om medewerking aan woningbouw te verlenen. In de raadsvergadering van 13 september jl. heeft de gemeenteraad positief ingestemd met het voorbereidingsbesluit.

Het gaat in het plan om zeven rijtjeswoningen (een blok van drie en een blok van vier) met maximumprijzen tot E 180.000,--, tien vrijstaande woningen en zestien twee-onder-een kappers (waarvan veertien projectmatige bouw en twee kavels particulier opdrachtgeverschap).

In aansluiting van de intentieovereenkomst volgt een verdere uitwerking van de planontwikkeling. Dit houdt in dat er een nieuw bestemmingsplan opgesteld moet worden en dat hiervoor de nodige onderzoeken moeten plaatsvinden. Deze richten zich onder meer op flora- en faunawetgeving, bodemonderzoek, archeologie, lucht en geluid, externe veiligheid en onderzoek watertoets.

Donderdag 18 oktober jl. heeft de gemeente direct omwonenden geïnformeerd over de woningbouwplannen in het gemeentehuis in Zuidwolde. Op dinsdag 6 november vanaf 19.30 uur vindt er een informatieavond plaats voor alle inwoners van Ruinen in Hotel Café Restaurant Kuik, de Brink 15, 7963 AA in Ruinen. Naast medewerkers van de gemeente en de projectontwikkelaar, zal stedenbouwkundige de heer C. Grit van adviesbureau Witpaard en Partners aanwezig zijn om de plannen verder toe te lichten.


---