Persbericht

HP versterkt systeemintegratietak met overname van Atos Origin Middle East Group

UTRECHT, 22 oktober 2007 HP heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van de Atos Origin Middle East group, ook bekend als AOME, (1) een van de leidende system integrators in het Midden-Oosten. Hiermee versterkt het bedrijf haar consulting- en integratiecapaciteiten in de regio.

AOME, een onafhankelijke groep met het hoofdkantoor in Bahrein, heeft meer dan 450 werknemers, voornamelijk in zijn kantoren in Saoedi-Arabië, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Libië. Het bedrijf is de regionale leider op het gebied van SAP-projecten.

Het Midden-Oosten is een van onze snelst groeiende markten en met deze overname kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten, zegt Ken Willett, vice president en managing director, Middle East, Mediterranean and Africa, HP. Daarnaast zal AOME s bewezen ervaring op het gebied van het ontwerpen, uitrollen en ondersteunen van op SAP gebaseerde enterprise resource planning systemen ons helpen succes te boeken in deze snelgroeiende markt.

Met de overname verwacht HP een drietal strategische toevoegingen te kunnen doen: uitbreiding van HP s SAP-aanbod in het Midden-Oosten; versterking in twee belangrijke marktsegmenten de publieke sector en olie en gas; en de uitbreiding van HP s geografische aanwezigheid naar Libië en Qatar.

Dit is voor iedereen binnen AOME een bijzondere dag. Met de aansluiting bij HP s professional services team kan AOME wereldwijd rekenen op een betere technische ondersteuning, krijgen we de financiële kracht om onze klanten beter te ondersteunen en worden we in staat gesteld om te concurreren voor grote infrastructuurprojecten in de regio, zegt Ferras Zalt, chief executive officer, AOME. De combinatie van AOME s consulting vaardigheden en HP s wereldwijde bereik en kennis zal klanten in de regio helpen om hun zakelijke doelen te bereiken.

De overname is afhankelijk van de gebruikelijke overnamecondities. Naar verwachting wordt de overname in november afgerond.

Over AOME

De Atos Origin Middle East group is een leidende systeemintegrator in het Midden-Oosten. De systeemintegratie- en consultingcapaciteiten van het bedrijf omvatten het ontwerpen, ontwikkelen en afleveren van bedrijfskritische applicatiepakketten, applicatieontwikkeling, integratie met backend legacy systemen, emissie van effecten en beheer van veilige digitale identiteitssystemen. Onder de diensten op het gebied van systeemintegratie valt het volledige aanbod van ontwerp, set-up, customization, training en ontwikkeling. In het werkveld van managed operations biedt het bedrijf IT- en applicatiebeheer.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing en IT infrastructuur behoort HP tot s werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 100,5 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 31 juli 2007. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.