Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 22 oktober 2007

Succesvolle verkoopexpositie voor Museum Flehite

De verkoopexpositie ten behoeve van Museum Flehite heeft het afgelopen weekend enorm veel belangstelling getrokken. Al voor de officiële opening door Arie Keijzer, waren de eerste werken al verkocht. Meer dan duizend mensen bezochten het Rietveldpaviljoen om de meer dan 200 objecten te bekijken die te koop waren. Naast de vele antiekstukken, schilderijen en tekeningen zorgden twee te koop aangeboden piano's voor een muzikale omlijsting. In totaal is voor bijna ¬ 30.000,- verkocht.

Het zijn voor Museum Flehite hartverwarmende dagen geweest. Een groot aantal mensen kwam afgelopen donderdag en vrijdag al naar het Rietveldpaviljoen om kunst en antiek voor de verkoopexpositie te schenken. In totaal zijn meer dan 200 objecten te koop aangeboden. Het aanbod was zeer divers. Van een Chinese bamboe badkuip tot een schilderij van Mathieu Wiegman, geschilderd op eterniet, een asbesthoudend materiaal. Er was veel grafisch werk, diverse plastieken en een aantal zilveren sieraden. Bij elkaar hebben mensen voor meer dan ¬ 45.000,- in natura geschonken. Ongeveer twee derde daarvan is verkocht.

Topstukken waren een schilderij van Willem van Dam dat verkocht werd voor ¬ 1500,-, een schilderij van Mathieu Wiegman voor ¬ 1000,-, een schilderij van Harry van de Boel voor ¬ 950,- en een ets van Jan Wiegers voor ¬ 450,-. Een aantal werken dat niet verkocht is, waaronder een abstract stadsgezicht uit 1955 van de Utrechtse kunstenaar Douwe van der Zweep (1890-1975), blijft te koop via de website van Museum Flehite.

Dit was de derde en voorlopig laatste publieksactie van Museum Flehite. De veiling die begin juni werd gehouden, de actie om aandeelhouders te werven, de verkoopexpositie en vele giften hebben nagenoeg voldoende opgebracht om de kosten van de reiniging van de collectie te dekken.

//////////////////// EINDE BERICHT //////////////////



Ingezonden persbericht