Politie Amsterdam-Amstelland



Vernielingen en diefstal in een parkeergarage / Dr. H. Colijnstraat (22/10/07)

Op zondagochtend 21 oktober omstreeks half negen hebben er meerdere vernielingen en diefstallen plaatsgevonden in een inpandige parkeergarage onder een flat aan de Dr. H. Colijnstraat. Meer dan dertig geparkeerde auto's werden opengebroken dan wel vernield.

De technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en de wijkteamrecherche van de Lodewijk van Deijsselstraat neemt de zaak in behandeling.

Nieuwe aanhoudingen poging tot brandstichting / Langswater (22/10/07)

Zondagavond 21 oktober rond negen uur zijn drie mannen aangehouden die worden verdacht van het voorbereiden van een brandstichting.

Kort daarvoor zagen politiemensen dat zij bij een benzinestation aan de Ookmeerweg een jerrycan vulden met benzine. In verband met de recente brandstichtingen in Amsterdam-west vertrouwden zij de zaak niet en stelden een onderzoek in.

De verklaring van de bestuurder waarom hij de tank van zijn auto niet vulde en de jerrycan wel bleek tegenstrijdig.

De mannen van 16, 26 en 27 jaar zijn ingesloten in een politiebureau. Tevens werd bij één van de verdachten verboden vuurwerk aangetroffen.

De politie onderzoekt de zaak.

Wie stond er in de rij met de overvallers ? / Nageljongenstraat (22/10/07)

Vrijdagmiddag rond vier uur vond een overval plaats op een supermarkt aan de Nageljongenstraat. De overvallers stonden in eerste instantie gewoon in de rij met het winkelend publiek bij één van de kassaâs. Toen de mannen, die een getint uiterlijk hadden en zonnebrillen op hadden, achter een klant stonden die aan het afrekenen was, sloegen zij hun slag. Eén van de mannen bedreigde de caissière. Vervolgens renden de mannen met hun buit de supermarkt uit. Rechercheurs van Bureau Opsporing District Noord hebben de zaak in behandeling en zijn met name op zoek naar getuigen die in de rij hebben gestaan met de overvallers. Het onderzoeksteam is telefonisch te bereiken via 020-5592200