Ingezonden persbericht


Beheer op afstand biedt Trend Micro-resellers nieuwe omzetkansen

Trend Micro introduceert Worry-Free Remote Manager

Hilversum, 22 oktober 2007 - Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, lanceert Worry-Free Remote Manager (WFRM), een oplossing waarmee mkb-resellers de Worry Free-beveiligingsomgevingen van hun klanten centraal en op afstand kunnen beheren. Via een webconsole hebben resellers in één oogopslag inzicht in de beveiligingsomgevingen die bij verschillende klanten draaien. Vervolgens is het mogelijk configuraties, wijzigingen of extra functionaliteit centraal door te voeren. Dit resulteert in minder beheerinspanningen en lagere kosten. Bovendien kan de betreffende Trend Micro-partner optreden als Value-Added Reseller, wat zijn concurrentiepositie versterkt.

WFRM is een component van het Software-as-a-Service-beveiligingsplatform SecureCloud van Trend Micro. Met dit aanbod komt het bedrijf tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van bedrijven van elke omvang. Zo hebben kleine ondernemingen moeite om de vele losstaande beveiligingsoplossingen te beheren. WFRM biedt één eenvoudig te gebruiken webconsole voor centraal beheer. Via een beveiligingsdashboard zijn de security-omgevingen van klanten centraal inzichtelijk. Daarnaast is het met WFRM mogelijk om snel en eenvoudig beveiligingsrapportages te genereren. Een ander voordeel is dat resellers beveiligingsniveaus voor iedere klant afzonderlijk kunnen instellen.

"Remote management biedt grote voordelen op het gebied van operationele efficiëntie en tijd- en kostenbesparing", zegt Mireille Boetje, Marketing Manager Benelux bij Trend Micro. "Zeker als klanten dit beheer kunnen uitbesteden aan hun reseller. Met Worry-Free Remote Manager stellen we resellers in staat om onze Worry Free-software, die specifiek is ontwikkeld voor het mkb, na installatie bij de eindgebruiker op afstand te beheren. WFRM werkt kostenbesparend en verdiept de relatie tussen de reseller en zijn klant doordat deze meer inzicht krijgt in het netwerk dat hij beveiligt."

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.