Afdeling Bestuursondersteuning
Afdeling Communicatie


|          |                               |datum   |11 oktober 2007                |
|          |                               |nummer  |0710/5250                      |
Nachtwerkzaamheden Prinses Beatrixlaan en toerit naar A4 Rijkswaterstaat en Rijswijk verbeteren doorstroming naar A4

Rijkswaterstaat en de gemeente Rijswijk gaan in de periode van 22 oktober tot 2 november werkzaamheden uitvoeren aan de Prinses Beatrixlaan en de toerit naar de A4 richting Amsterdam. Deze moeten leiden tot een betere doorstroming van het verkeer tijdens de spits en op drukke tijdstippen tijdens het weekend.

Regelmatig staan er gedurende deze periodes lange files. De huidige vormgeving van de wegvakken is meer toegerust op een drukke verkeerssituatie tussen Rijswijk en Delft dan tussen Rijswijk en de A4. Op de toerit naar de A4 wordt nu een tweede rijstrook aangebracht over een lengte van 250 meter. Op de Prinses Beatrixlaan zal vanaf de tramoversteek de linker rijstrook voor rechtdoor wijzigen in een rijstrook voor linksaf. Op het viaduct resulteert dit in twee rijstroken voor linksaf (en dus één voor rechtdoor). Samen met een verbeterde afstelling van een nieuwe verkeersregelinstallatie moeten deze maatregelen leiden tot een betere doorstroming.

Toerit Žs nachts dicht
De werkzaamheden worden Žs nachts uitgevoerd. In de week van 22 oktober is de toerit richting Amsterdam afgesloten van 21.00 uur 's avonds tot 's ochtends 05.00 uur, startend op maandag 21.00 uur en eindigend op vrijdag 05.00 uur. In de week van 29 oktober is de toerit afgesloten van 's avonds 21.00 uur tot en 's ochtends 05.00 uur, startend op maandag 21.00 uur en eindigend op donderdag 05.00 uur. Het verkeer komend uit Rijswijk en gaande richting Amsterdam zal gedurende de afsluiting worden omgeleid via de A4 toe- en afrit 13 Den Hoorn. De kruising blijft open, maar omdat er soms een extra rijstrook is afgesloten, kunnen stremmingen ontstaan. Overdag zal er in de berm van de Prinses Beatrixlaan worden gewerkt aan de nieuwe verkeersregelinstallatie en aan de benodigde bekabeling. In de week van 15 oktober vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het werk korter of langer duren.

De gekozen maatregelen zijn voortgekomen uit onderzoek dat in 2006 is gedaan door de gemeente Rijswijk in samenwerking met Rijkswaterstaat. Uitgangspunten waren: aanpassing mag niet leiden tot extra verkeer op de Prinses Beatrixlaan; de aanwezigheid van pijlers van de fietsbrug laten de aanleg van extra rijstroken niet toe en de invoeging op de A4 moet gebeuren vanaf één rijstrook. Met de gekozen oplossing denken beide partijen tot een verbeterde verkeersafwikkeling te komen.

Voor nadere informatie(uitsluitend voor de redactie): Bram Zekveld, communicatie Rijswijk, telefoon 070-3261824/06-23898906.
-----------------------
Persbericht


---- --