Gemeente Bronckhorst
---


Gemeente organiseert op 22 oktober a.s. bustour door Bronckhorst voor recreatie/toerisme branche

In de afgelopen periode zijn er in de gemeente Bronckhorst bijzonder veel activiteiten ontwikkeld op het gebied van recreatie en toerisme. In de zomerperiode vonden er vier kinderactiviteiten plaats, er is een Kunst10daagse georganiseerd, er was een Kolde Kermis in Vorden, Cuypers werd geëerd in Kranenburg en de Achterhoek Spektakeltoer vond voor de tweede keer in Zelhem plaats. Deze en andere activiteiten zijn tot stand gekomen dankzij de (vrijwillige) inzet van individuen en organisaties in de gemeente Bronckhorst. Om stil te staan bij de toeristische parels die in 2007 tot stand zijn gekomen en ter inspiratie voor het volgend seizoen, gaat de gemeente met bijna 50 initiatiefnemers op het gebied van recreatie en toerisme met de bus op pad in Bronckhorst. De tour staat onder leiding van burgemeester en portefeuillehouder Henk Aalderink. Tijdens de tocht staan bezoeken aan diverse initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme op het programma. Ook is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over verbeteringen in het bestaande aanbod en nieuwe ideeën voor 2008 en verder.

De bustocht is op 22 oktober 2007. De start is om 12.45 uur bij de Wildenborcherhof in Vorden. Hier is een korte toelichting op het project paardentoerisme 2008. Bij de ijsboerderij 't Riefel in Hengelo is er informatie over het Toeristisch Overstap Punt, het Koen Kampioenpad en de geplande kinderactiviteiten in 2008. In Bronkhorst staat een korte stadswandeling op het programma en wordt gesproken over de Ontwikkelings-visie Bronkhorst en de klassieke concerten in 2007 en 2008. Voorts gaat de bus naar Olburgen voor een bezoek aan recreatiepark Dorado Beach, is er een rondwandeling door Laag-Keppel (molen, kasteel Keppel, galeries, gerestaureerde sluis) en een toelichting op de Kunst10daagse. Tot slot staat een bezoek aan het Ludgerkerkje in Zelhem, met informatie over het kerkje en de TRAP-route, op het programma .

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om aan de tour deel te nemen of tijdens één of meer onderdelen van de tocht aanwezig te zijn. Wij vernemen dit graag uiterlijk vrij- dag a.s. om 12.00 uur via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres: m.arends@bronckhorst.nl

Hengelo Gld., 17 oktober 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --