Ingezonden persbericht


Tele2 Zakelijk sluit internationaal contract met DHL

Amsterdam, 22 oktober 2007. Tele2 Zakelijk maakt vandaag bekend dat het een nieuw contract voor 2 oe jaar heeft gesloten met DHL voor de levering van een internationaal datacommunicatie netwerk. Tele2 Zakelijk koppelt in totaal 150 locaties van DHL in Nederland, België en Luxemburg tot een Virtual Private Network (IP VPN).

Het internationale netwerk van DHL wordt volledig redundant ingericht en ondersteunt ondermeer IP Telephony. Tele2 Zakelijk beheert het complete netwerk en levert alle apparatuur op de verschillende locaties van DHL. Op basis van een looptijd van 2 oe jaar, zal de contractwaarde naar schatting 4 miljoen vertegenwoordigen.

Bram Smits, directeur zakelijke markt van Tele2 Zakelijk, verklaart: "DHL zocht naar een efficiënte oplossing voor het dataverkeer tussen alle DHL locaties in de Benelux. Tele2 Zakelijk is precies groot genoeg om binnen dit internationale netwerk voor elke vestiging de juiste aansluitmethode te leveren."

"DHL is de grootste logistieke dienstverlener in de Benelux en heeft wereldwijde expertise op het gebied van logistieke oplossingen, expresvervoer, lucht-, zee- en wegtransport", aldus Tom Vervoort, Benelux Manager Telecommunications, DHL. "Gezien de snelle bewegingen in de logistiek heeft DHL behoefte aan een partner die snel kan schakelen. Deze partner hebben wij gevonden in Tele2 Zakelijk."


- End -

Over Tele2 Zakelijk
Tele2 Zakelijk is de handelsnaam van Versatel Nederland B.V. Tele2 Zakelijk is de nieuwe naam van een doorgewinterde aanbieder van zakelijke telecommunicatieoplossingen. De naam koppelt de zakelijke expertise van Versatel aan het solide en internationale moederbedrijf Tele2. Die combinatie maakt Tele2 Zakelijk in haar segment, qua omvang en daadkracht, één van de grootste telecomaanbieders in Nederland. Tele2 Zakelijk biedt breedbandige spraak-, data- en internetdiensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2 Zakelijk klanten profiteren van eenvoudige en betaalbare diensten van topkwaliteit.
Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via www.tele2zakelijk.nl en/of www.tele2.nl

Over DHL
DHL is wereldleider voor internationale expresleveringen, zowel over land als in de lucht. Het bedrijf is ook de nummer 1 voor oceaanvrachten en contractlogistiek. DHL biedt een volledig pallet aangepaste oplossingen - van het expres leveren van documenten tot supply chain management. Het internationale netwerk van DHL verbindt meer dan 220 landen en gebieden over de hele wereld. Ongeveer 285.000 werknemers zorgen voor een snelle, betrouwbare en superieure service naar meer dan 120.000 bestemmingen op alle continenten. DHL is volledig in handen van Deutsche Post World Net. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via www.dhl.nl

Contact Tele2 Zakelijk
Remco Meerstra
Corporate and Business Communications Executive
Tel: +31-20-750-1804
E-mail: remco.meerstra@tele2.com


---- --