Politie Friesland

Politieberichten van maandag 22 oktober

Fryslân, 22-10-2007 * Politieberichten van zondag 21 oktober 11.00 uur t/m maandag 22 oktober 07.00 uur

Veenwouden: inbraken woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Jan Flintermanlaan. De inbraak is zondagochtend gepleegd. Men kwam binnen door de schuifpui te forceren. Gestolen zijn een playstation, twee fietsen en wat geld. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Veenwouden. Later werden de twee fietsen teruggevonden bij het perron van Zwaagwesteinde. De politie onderzoekt nog een tweede inbraak in Veenwouden, aan de dr. Albert Plesmanlaan. Deze inbraak is gepleegd tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag. Onbekend is hoe men is binnengekomen, gestolen is wat geld. Aangifte is gedaan door een 58-jarige inwoonster van Veenwouden. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Sneek: verdachte aangehouden voor poging diefstal
De politie heeft zondagavond een 40-jarige inwoner van het Poolse Kalkisi aangehouden. De man was aan het inbreken in een vrachtwagen, die stond geparkeerd aan de Lorentzstraat. Net op dat moment opent de chauffeur, een 56-jarige inwoner van Sneek, de portier. De Pool loopt weg, maar via het signalement dat de politie van de chauffeur krijgt, wordt de Pool aangehouden.

Hallum: snelheidscontrole
De politie heeft maandag tussen 05.45 en 06.30 uur gecontroleerd op snelheid op de Ljouwerterdyk. Er zijn 80 voertuigen gecontroleerd. Drie voertuigen reden veel te snel. Een voertuig reed 39 km per uur te snel, de twee andere 40 km per uur te snel.