Verzekeraar organiseert online autoveiling

22/10/2007 09:00



Achmea Divisie Directe Distributie



Leeuwarden - Het is een eenmalige stunt. Internetverzekeraar FBTO organiseert een online autoveiling waarbij drie nieuwe populaire middenklasse auto's: de Toyota Aygo, Volkswagen Golf en een Mini Cooper onder de veilinghamer komen. De veiling op www.fbtoautoveiling.nl start op 22 oktober en duurt vijf weken. Recente onderzoeken geven aan dat steeds meer Nederlanders online een auto willen kopen. FBTO organiseert de veiling vanuit het principe dat zelf doen via Internet voordeel oplevert. Vorig jaar forceerde de verzekeraar zelf een doorbraak door als eerste haar internet autoverzekering maandelijks opzegbaar aan te bieden.

Veiling
Op de te veilen auto's zijn dezelfde garantievoorwaarden van toepassing als op auto's die via een dealer zijn aangeschaft. De autoveiling vindt plaats volgens de algemene voorwaarden die gelden op veilingsite eBay.nl. Het startbedrag van de te veilen auto's ligt naar verwachting 40 tot 50 procent onder de cataloguswaarde.

Online autoverzekering
Sinds vorig jaar is het voor consumenten mogelijk om via www.fbto.nl een maandcontract af te sluiten voor een autoverzekering in plaats van een volledig jaar. Het maandcontract heeft als voordeel dat naast de maandelijkse toekenning van de No-Claim ook de dekking van de verzekering op elk gewenst moment is te wijzigen of te stoppen. Hetzelfde geldt onder meer voor het eigen risico, aantal kilometers en het aanpassen van de basisdekking naar WA, WA-Plus en WA-Casco. 'Hierdoor is direct sprake van een lagere basispremie die kan oplopen tot 30 procent', aldus de verzekeraar.





http://www.fbtoautoveiling.nl