Ingezonden persbericht

Compagnon Career Center beantwoordt hulpvraag zorg

CCC zet loopbaanontwikkeling binnen zorg op de kaart

Zoetermeer, 22 oktober 2007 - Loopbaanontwikkeling is binnen veel organisaties een hot item, behalve in de zorg. Werknemers in die sector cijferen zichzelf vaak helemaal weg en zetten de noden van de patiënten voorop. Maar de vraag naar ondersteuning bij loopbaanontwikkeling is ook in de zorgsector groot, zo bleek onlangs op het congres HRM in de zorg. Het Compagnon Career Center (CCC) laat zorginstellingen daar op een snelle en eenvoudige manier op inspelen.

Niet alleen vanuit het management wordt in de zorg nog te weinig met loopbaanontwikkeling gedaan. "Er heerst in de zorgsector nog altijd een taboe op het hardop afvragen van 'Zit ik wel op de juiste plek?", vertelt Jolanda Bakker, manager van Career Solutions bij Compagnon. "Nog te vaak worden ambities gekoppeld aan het 'omhoog' willen, terwijl doorgroei in lijnfuncties ook een optie vormt. Júist in de zorgverlening waar patiëntcontact een wenselijke rol voor personeel speelt."

Vraagbaak
Het CCC is een innovatief instrument dat als digitale loopbaanvraagbaak de mobiliteit binnen de zorginstelling op gang brengt en houdt. Bijzonder aan het CCC is dat het een brug slaat tussen medewerkers en management. Voor werknemers komen onder meer mini-assessments, arbeidsmarktinformatie, vacatures, employability regelingen en interne loopbaanpaden aan bod, die afgestemd zijn op de organisatie waar ze werkzaam zijn. Voor loopbaanadviseurs biedt het CCC efficiënte ondersteuning aan werkprocessen en worden de employability trajecten en testrapportages van medewerkers beheerd in een gegevenssysteem. Managers kunnen er terecht voor uitgebreide managementrapportages.

Virtueel centrum
Organisaties die het CCC implementeren, hebben direct de beschikking over een virtueel centrum voor loopbaanontwikkeling. Bakker: "De werknemer is zélf verantwoordelijk voor zijn of haar carrière, maar de werkgever moet hierin wel faciliteren. Werkgevers hebben er baat bij wanneer hun personeel op hun talent wordt ingezet, want aandacht voor ontwikkeling en tevreden werknemers maakt een zorginstelling onderscheidend."

Over Compagnon
Compagnon is een modern HR bureau dat sinds de oprichting in 2000 vaste en tijdelijke HR Professionals en Recruiters bemiddelt. Ook verleent het bureau diensten op het terrein van recruitment en carrièremanagement. Compagnon is in zijn vakgebied voorloper. Met ruim 40 vaste medewerkers werkt Compagnon vanuit vier kantoren in Zoetermeer, Amsterdam, Utrecht en 's-Hertogenbosch. Daarnaast werken gemiddeld 80 collega's op interim basis bij opdrachtgevers. Met de Stichting Compassie ondersteunt Compagnon projecten in Ghana.



Ingezonden persbericht