Ingezonden persbericht


Amersfoort, 22 oktober 2007

Persbericht

Meander Medisch Centrum en Amerpoort starten therapeutische peutergroep Mikaré

Meander Medisch Centrum en zorgaanbieder Amerpoort zijn in oktober van start gegaan met een nieuwe therapeutische peutergroep Mikaré. In deze groep kunnen kinderen terecht van 1 tot en met 4 jaar met een ontwikkelingsachterstand en een lichamelijke beperking. De groep is gevestigd in het gebouw van het voormalige kinderdagcentrum Onder één Dak van Amerpoort aan de Klein Klaasjesstraat in Amersfoort. Naast Mikaré is ook de groep Mikado daar gevestigd, voor peuters met een verstandelijke beperking.

De afdeling Kinderrevalidatie van Meander biedt de kinderen therapie (waaronder logopedie, ergo- en fysiotherapie) en Amerpoort biedt de dagbesteding. De therapeutische peutergroep is uniek in Nederland omdat de voorziening buiten het ziekenhuis wordt vormgegeven. Dit soort centra zijn altijd gekoppeld aan een ziekenhuis of een revalidatiecentrum. "Het is juist voor deze kinderen prettig dat ze niet in een medische omgeving met witte jassen terecht komen. Doorgaans maken de kinderen met hun ouders een á twee keer per week de gang naar fysiotherapie of de revalidatie. Dat is nu niet meer nodig. De therapie is geïntegreerd in de dagopvang in de peutergroep. De ouders kunnen hun kinderen er twee tot vier dagen per week brengen tussen 9.00 en 15.30 uur", aldus manager Gea Horsman van Amerpoort.

De therapie van Mikaré is erop gericht dat kinderen leren omgaan met hun beperkingen. Het gaat om kinderen die meervoudig beperkt zijn, bijvoorbeeld kinderen met een onwikkelingsachterstand die bijvoorbeeld spastisch zijn of verlamd of een vorm van epilepsie hebben.

Er is nog plek in de peutergroep Mikaré voor kinderen met een revalidatie-indicatie en een indicatie voor activerende begeleiding. Ouders die hun kind willen aanmelden kunnen terecht bij Servicepunt Amerpoort, tel. 035 647 5555 of via de e-mail: servicepunt@amerpoort.nl Uiteraard is het altijd mogelijk om een keer te komen kijken in deze peutergroep.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de redactie,