Anti-stottertoestel verovert Europa


Maandag 22 oktober 2007: Wereldstotterdag

EINDHOVEN, 20071019 -- Na de succesvolle introductie van SpeechEasy in Nederland is het anti-stottertoestel vanaf nu ook in Engeland, Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar. Het apparaatje is nu ruim een half jaar op de markt in Nederland. Vele honderden stotteraars zijn reeds geholpen met dit toestel. De reden van het succes is dat het 80% van de stotteraars helpt om weer vloeiend te spreken. SpeechEasy is een klein oortoestel, eenvoudig in gebruik en nauwelijks zichtbaar. Kijk voor meer informatie op www.medsy.nl.

SpeechEasy en Wereldstotterdag
Om gedurende Wereldstotterdag meer aandacht te vragen voor het stotteren, organiseren de specialisten van SpeechEasy in Born, Epe, Franeker, Harmelen, Landsmeer en Rotterdam verschillende informatiedagen. Gedurende deze dagen kunnen stotteraars in 90 minuten ontdekken of zij ook vloeiend gaan spreken met dit toestel. Op www.medsy.nl kan hierover meer informatie worden gevonden.

Hoe werkt SpeechEasy?
SpeechEasy ziet eruit als een hoortoestel. Het is zo gemaakt dat het in het dagelijks gebruik nauwelijks opvalt. Veel stotteraars hebben geen moeite om samen met een groep vloeiend te praten of te zingen. Het Echo-effect dat SpeechEasy nabootst creëert het idee van spreken in een groep, doordat men de stem vertraagd terughoort. De meeste stotteraars zullen hierdoor in mindere mate of helemaal niet meer stotteren. De invloed van het Echo-effect is al jaren bekend en aangetoond door onderzoeken van Amerikaanse universiteiten.