Digitale Gemeente Houten

Sloopwerkzaamheden viaduct over de Koppeling

zondag 14 oktober 2007 - Bron: Prorail

In de week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober vinden er sloopwerkzaamheden plaats aan de westzijde van het viaduct over de Koppeling. Om tijdens deze sloopwerkzaamheden het doorgaande verkeer zo min mogelijk te hinderen en om de veiligheid van het verkeer te waarborgen worden diverse verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen staan ter plekke met bebording aangegeven.

Verkeershinder door sloop
Op maandag wordt er een start gemaakt met de sloop van dat deel van het viaduct dat zich boven de voet- en fietsdoorgang bevindt. Tijdens de sloop van dit deel is het noodzakelijk om de voet- en fietsdoorgang, gedurende twee dagen, deels af te sluiten.

Van woensdag tot en met vrijdag wordt de opstaande rand van het viaduct boven de weg gesloopt. Gedurende deze drie dagen wordt de weg (onder het viaduct) gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt in deze periode met behulp van twee tijdelijke verkeerslichten over één rijbaan geleid. Deze afsluiting zorgt voor enige vertraging van het verkeer.

Waarom deze sloop?
De heiwerkzaamheden die in de maand september reeds hebben plaatsgevonden en het hier gemelde sloopwerk zijn beide onderdeel van de aanleg van het nieuwe spoorviaduct over de Koppeling. Na het gereedkomen van de sloop- en heiwerkzaamheden kunnen de landhoofden worden gemaakt. Deze landhoofden bieden straks ondersteuning aan de betonnen liggers die in de toekomst de basis van het spoorviaduct vormen.

Meer informatie en standaard werktijden
Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor. De standaardwerktijden aan het spoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 19.00 uur. Indien er vragen zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan stuur publiekszaken@houten.nl, of bel 030 6392 611 (tijdens kantoortijden) of naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000 (buiten kantoortijden).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).