Ingezonden persbericht

Amersfoort, 22 oktober 2007 aan het begin van de middag, om half twee, wordt de brand in de Elleboogkerk - gelegen aan een van de grachten in de binnenstad van Amersfoort - aangemeld. Een brand in de binnenstad gelijk Amersfoort moet je direct groots opschalen

Het is zeer betreurenswaardig om - persoonlijk staande aan de achterzijde van de kerk - dus op locatie - te hebben moeten ervaren dat om tien minuten voor twee - dus ruim twintig minuten later dan de eerste melding - er aan de voorkant van de kerk minimaal geblust werd en aan de achterzijde van de kerk slechts in paniek hard hollende politie agenten en een enkele brandweerman zonder blusauto te zien was. Het optreden van de politieagenten en de brandweer werd op locatie door stadsgenoten ervaren als paniekerig en ongecoördineerd uitgevoerd. Gelukkig waren de direct aanwonenden zelf al vertrokken.

Het publiek werd pas om vijf voor twee gesommeerd de directe omgeving van de brand aan de Breestraat zijde van de kerk te gaan verlaten waarna er aan de achterzijde er ook eindelijk - dus ruim vijf en twintig minuten na de eerste melding - een brandweer wagen kwam aanrijden. Heeft Amersfoort wel de capaciteiten om een grote brand aan te sturen.