Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Reconstructie Burgemeester Röellstraat

10 oktober 2007

De gemeente heeft plannen voor een reconstructie van de Burgemeester Röellstraat tussen de Slotermeerlaan en het kruispunt van de Burgemeester van Leeuwenlaan. Op dinsdag 23 oktober 2007 zijn geinteresseerden van harte welkom op de inloop
informatiebijeenkomst over de plannen en/of uitvoering van de reconstructie.

Deze ingreep is nodig omdat de weg zo slecht is dat het gevaar kan opleveren voor het verkeer. De gemeente wil gelijktijdig het profiel van de weg aanpassen tussen de Burgemeester van Leeuwenlaan en de Dr. H. Colijnstraat en de kwaliteit van het groen verbeteren.

Het plan werkaandewegactueel.jpg (38 Kb)
De grote populieren zijn aan vervanging toe. Aan de zuidkant zijn ze reeds gekapt voor de aanleg van NUON-warmte en aan de noordkant moet dat nu ook gebeuren.
Aan weerszijden van de Burgemeester Röellstraat komen voetpaden, dubbelzijdige fietspaden en nieuwe bomenrijen.
Voor de bus komen nieuwe lange haltes die geschikt zijn voor grotere bussen. De bus zal in de nieuwe situatie meer op de enkele rijweg rijden en gaat dan vlakbij de rotonde van de Slotermeerlaan de trambaan op of af.

Het ontwerp van het kruispunt met de Burgemeester van Leeuwenlaan speelt ook in op de toekomstige herprofilering van de Burgemeester van Leeuwenlaan zelf (richting het Confuciusplein). Het is nog niet duidelijk in hoeverre dit ontwerp direct zo uitgevoerd kan worden. (Kijk hier voor het ontwerp)

Inloop op dinsdag 23 oktober 2007 tussen 17.00 en 19.00 uur Bewoners en gebruikers die meer informatie over de plannen en/of uitvoering van de reconstructie willen hebben of deze willen bespreken met de projectleider en ontwerper van het stadsdeel, zijn welkom op de inloop informatiebijeenkomst op dinsdag 23 oktober 2007 tussen 17.00 en 19.00 uur in het Tuinstadhuis aan Plein '40-'45 nr. 1, zaal 102.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Tom Hoes van het stadsdeel, telefoon 889 87 72, emailadres: thoes@geuzenveld.amsterdam.nl of postadres: Postbus 67018, 1060 JA Amsterdam.