Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (23/10)

TILBURG, 23 oktober 2007

Melding gaslek zorgt voor inzet hulpdiensten

TILBURG: Een melding van een gaslek heeft vannacht op een industrieterrein in Tilburg Noord gezorgd voor inzet van behoorlijk wat hulpdiensten. Na onderzoek bleek echter dat het om een stikstofleiding ging. Het gebied werd daarna weer vrijgegeven.

Vannacht werd omstreeks 04.31 uur een mogelijk gaslek gemeld bij een metaalbedrijf aan de Siriusstraat (Noord). In het bedrijf waren vannacht vier medewerkers aanwezig. Zij hoorden een behoorlijk gesis en zagen een leiding kapot slaan. Aanvankelijk werd gedacht aan een gasleiding. Er werd besloten op te schalen naar een Grip 1 fase. Dit betekende dat ter plaatse een overleg werd georganiseerd tussen leidinggevenden van brandweer, GGD, politie en gemeente. Op aangeven van de brandweer werd in een straal van 300 meter rondom dit bedrijf ontruimd. Dit veroorzaakte weinig hinder omdat veel bedrijven nog niet opgestart waren. De politie richtte enkele afzettingen in. Door Essent werd buiten het bedrijf de gastoevoer afgesloten. Na nader onderzoek werd duidelijk dat het om een stikstofleiding ging. Vermoedelijk was een knelkoppeling losgeraakt waarna door de druk de leiding kapot was geslagen. Omstreeks 06.15 uur werd de Grip 1 fase opgeheven en het gebied weer vrijgegeven.

Tilburger aangehouden na achtervolging

TILBURG: De politie heeft vannacht na een achtervolging omstreeks 02.50 uur in de voortuin van een woning aan de Eilenbergstraat een 31-jarige Tilburger aangehouden. De verdachte bleek een rij ontzegging te hebben en was onder invloed van alcohol. Hij had stoptekens van de politie genegeerd en had tijdens de achtervolging drie aanrijdingen veroorzaakt.

Agenten zagen vannacht op de Korvelseweg een auto rijden. Zij zagen dat de bestuurder zijn snelheid verhoogde en de Hesperenstraat in reed. Zij besloten de auto te controleren. De bestuurder reed met hoge snelheid en negeerde het stopteken van de politie. Er ontstond een achtervolging door de binnenstad van Tilburg. De agenten zagen dat de bestuurder met zijn auto over het voet/fietspad reed van de Broekhovenseweg en in tegengestelde richting reed, naar de Ringbaan Zuid. Op de Havendijk reed de bestuurder tegen een stilstaande politieauto. Tijdens de achtervolging reed de automobilist soms met snelheden van 100 km / uur en doofde daarbij ook zijn lichten. Hij reed diverse rondjes over de groenstrook ter hoogte van het Sweelinckpark waardoor dit behoorlijk beschadigd is. Op de Ezelvenseakkers reed hij op een doodlopende weg drie paaltjes uit de grond. De verdachte reed vervolgens in de richting van Tilburg Noord. Ter hoogte van de Sibeliusstraat is de verdachte over een aldaar gelegen groenstrook gaan rijden en tegen een grote boom met zijn voertuig tot stilstand gekomen. De bestuurder sprong uit de auto en kon uiteindelijk worden aangehouden. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis omdat hij last had van zijn ribben. Daar is ook bloed geprikt om het alcoholgehalte te kunnen bepalen. Hij werd opgenomen.

De verdachte krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van een ongeval (drie keer namelijk Havendij, Ezelvenseakkers en Vlashoflaan), het negeren van een stopteken, het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijontzegging.

Politie team Tilburg Binnenstad houdt Donkere Dagen Offensief

TILBURG: De politie van het team Tilburg Binnenstad heeft gisteren in het kader van het donkere dagen offensief met 32 agenten controles gehouden. Aan de actie werken onder meer drie bikers een motorrijder en een koppel in een burgerauto mee. Het team hield onder meer verkeerscontroles en stelde naar aanleiding van de inbraak / overval op een woning aan de Jacob Lemairestraat ook een uitgebreid buurtonderzoek in. Verder slaagde het team erin een van de verdachten in deze zaak, een 40jarige Tilburger, aan te houden.

Het politiekorps Midden en West Brabant wil een halt toeroepen aan de traditionele stijging van een aantal delicten in de periode oktober t/m maart. Daarom is het korps maandag 15 oktober gestart met een zogeheten Donkere Dagen Offensief waarbij woning-, bedrijf-, en auto-inbraken en straatroven/overvallen stevig worden aangepakt. Dat gebeurt zowel door preventieve projecten als repressief optreden. Het Donkere Dagen Offensief loopt tot eind maart 2008. Een van de projecten is het organiseren van verkeerscontroles en zogenaamde stopchekcs in wijken waar veel inbraken plaats vinden.

Van 15.00 tot 17.00 uur heeft het team een verkeerscontrole gehouden op de volgende locaties:


- Spoorlaan onder de overkapping

- Spoorlaan ter hoogte van het Boerhaveplein
- Hart van Brabantlaan

- Trouwlaan/Generaal Smutslaan

- Korvelseweg thv Gardiaanhof

- Zomerstraat/Louis Bouwmeesterplein

De verkeerscontroles hebben een tweeledig doel De verkeersveiligheid wordt bevorderd en uit de actie kan tevens nuttige informatie naar voren komen die bruikbaar is bij het voorkomen van inbraken, straatroven en overvallen. Er werden 46 bekeuringen uitgeschreven vanwege het niet dragen van de autogordels. Daarnaast werden 3 mensen op de bon geslingerd omdat ze niet handsfree belden. Ook werden vijf mensen bekeurd omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen. Daarnaast kregen 20 bestuurders een prent omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 85.

Vier bekeuringen voor bromfietser

TILBURG: De politie heeft maandagavond op de Zuid Oosterstraat een 24-jarige Tilburger met zijn bromfiets aan de kant gezet. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had. Ook was het voertuig niet verzekerd. Verder bleek dat de kentekenplaat op een andere bromfiets hoorde. Hij krijgt ver nog een bekeuring voor het rijden over het trottoir. De bromfiets is in beslag genomen.

Burenruzie loopt uit op arrestatie

TILBURG: Een burenruzie aan het Korvelplein is maandagavond uitgelopen op een arrestatie van twee Tilburgers (55 en 62 jaar) ter zake openbare dronkenschap.
De politie ging ter plaatse na een melding dat bewoners elkaar te lijf gingen. De agenten troffen de twee ruziemakers aan, die beiden onvast ter been waren en niet goed uit hun woorden konden komen. Een van de mannen gaf toe dat hij net de ruiten van de auto van de andere man had ingeslagen. Dit deed hij omdat hij zich door de eigenaar van die auto uitgedaagd voelde omdat die telkens met een blikje bier voor zijn deur gaat staan, terwijl hij nu juist van de alcohol probeert af te blijven. De andere betrokkene (de eigenaar van de auto) wilde niet vertellen wat er gebeurd was. Ze vonden beiden dat de politie de ander moest arresteren. De politie waarschuwde hen om naar binnen te gaan. Toen ze weer op elkaar af gingen, was de maat voor de agenten vol. Zij arresteerden beide ruziezoekers vanwege openbare dronkenschap. De heren kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Auteur: Willem van Hooijdonk