Deelgemeente Charlois Rotterdam

Première Pendrecht Dialogen

Half oktober zijn in het Pendrecht Theater op Plein 1953 in Pendrecht de Pendrecht Dialogen in première gegaan. Maar in november zijn er ook nog voorstellingen.

Scene uit de Pendrecht Dialogen, uitgevoerd tijdens de Theatervierdaagse in Tilburg.

De Dialogen zijn het vervolg op de zeer succesvolle Pendrecht Monologen die het afgelopen jaar maar liefst ruim veertig keer zijn gespeeld. In de Pendrecht Dialogen spelen jonge en oude bewoners scènes na uit de Pendrechtse samenleving.

Na de Pendrecht Monologen, die gingen over het verleden, kunnen bewoners de komende tijd genieten van de Dialogen, die zich afspelen in deze tijd. Naast bekende gezichten uit de monoloog Alleen de bomen zijn nog van toen, is er ook nieuw talent uit de wijk te bewonderen. Oudere en jongere bewoners spelen met elkaar over hoe het is om samen te leven in Pendrecht.

Zo is er een tegelijkertijd ontroerende als hilarische dialoog, waarin twee oude dames in rolstoel worden uitgelaten door twee jongeren die een maatschappelijke stage moeten doen.

En in Zonsondergang in Pendrecht treffen een oudere dame en twee jonge bewoners elkaar terwijl ze op straat moeten wachten. Ze blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan aanvankelijk lijkt.

Zang en muziek

In Pendrecht Dialogen wordt niet alleen toneelgespeeld, er wordt ook gezongen en muziek gemaakt. Tekst en regie zijn in handen van Pieta Bot en Cees Bavius (BAF) die ook de Pendrecht Monologen maakten. Bij het maken van de Pendrecht Dialogen werkten zij samen met TOS en het jongerenwerk van Charlois Welzijn.

De voorstelling is op 6 oktober voor het eerst gespeeld in Tilburg, op de Theatervierdaagse. Daar werden de spelers door het publiek toegejuicht..

Speeldata

De Pendrecht Dialogen zijn nog te zien op 2, 3, 6 en16 november om 20.00 uur en op 11 november om 15.00 uur.

De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De toegang is gratis maar reserveren is verplicht: telefonisch: 06-51109946, in het Pendrecht Theater of per email: bavius@bureau-baf.nl. Pendrecht Theater Plein 1953 nummer 189.