Politie Gelderland-Zuid


Tweede aanhouding in zaak GSM-diefstal


Wijchen, 23-10-2007 * De politie heeft in het onderzoek naar een straatroof op vrijdagmiddag 17 augustus op de Stationslaan in Wijchen een tweede aanhouding verricht. Die middag werd een 16-jarige Wijchense jongen beroofd van zijn GSM.


Dit gebeurde toen de jongen met zijn GSM in de hand over straat fietste en iemand hem om een vuurtje vroeg. Toen hij een aansteker wilde pakken, kreeg hij een klap en werd zijn mobiel weggerukt. De dader rende vervolgens weg.


De verdachte, een 21-jarige Nijmegenaar, die afgelopen weekend werd aangehouden is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft de 21-jarige in bewaring gesteld.


Eind september werd een eerste verdachte in het politieonderzoek aangehouden. Het betreft een 23-jarige inwoner van Cuijk. Hij werd na zes dagen in vrijheid gesteld.


Wie vroeg de 16-jarige om hulp?

Het onderzoek naar de straatroof is grotendeels afgerond. Wel is de politie nog op zoek naar een man die vrijdagmiddag 17 augustus rond 14.00 uur op de Stationslaan liep en door de 16-jarige jongen om hulp is gevraagd. De politie wil deze persoon graag als getuige spreken en verzoekt hem daarom contact op te nemen met de Districtsrecherche in Wijchen op telefoon 0900-8844.
(08)