Gemeente Someren


Rekenkamercommissie onderzoekt beleid gemeente 16-10-2007 Gewijzigde publicaties Wet milieubeheer 02-10-2007 Maandag 5 november a.s. van 9.00 10.00 uur:
Burgemeester A. Veltman

Maandag 5 november a.s. van 16.00 17.00 uur:
Wethouders A. v.d. Velden-Coolen en M. Kusters
Maandag 19 november a.s. van 9.00 10.00 uur:
Maandag 19 november a.s. van 16.00 17.00 uur:
Wethouders A. v.d. Velden-Coolen en M. Kusters

Woensdag 21 november a.s. van 9.00 10.00 uur:
Wethouder A. Thijs-Rademakers

Inwoners kunnen zelf suggesties aandragen
Rekenkamercommissie onderzoekt beleid gemeente

De gemeente Someren kent een rekenkamercommissie. Deze commissie bestaat uit drie onafhankelijke personen. De rekenkamercommissie kiest elk jaar enkele gemeentelijke onderwerpen, die zij, geheel zelfstandig, op effecten, doelmatigheid en doeltreffendheid onderzoekt. U kunt als burger ook onderwerpen bij de rekenkamercommissie aandragen.

Suggesties
Hoewel de rekenkamercommissie zelfstandig is in de keuze van onderzoeksonderwerpen kunnen ook inwoners suggesties doen voor het doen van onderzoek. De rekenkamercommissie nodigt daarom inwoners van Someren uit voorstellen te doen voor het onderzoek voor 2008. Dat kan via een briefje aan:

De Rekenkamercommissie van de gemeente Someren, t.a.v. mevrouw J. Laurens Janse,
Antwoordnummer 158 (een postzegel is dus niet nodig), 5710 VB Someren,

of een emailbericht aan
j.laurensjanse@someren.nl.

Voor eventuele vragen kunt u ook op dit adres terecht en bovendien op telefoonnummer 0493 - 494 888.

Criteria
Een onderzoekssuggestie moet aan een aantal criteria voldoen, die zijn omschreven in de verordening Rekenkamercommissie gemeente Someren. Zo moet het onderzoek onder meer betrekking hebben op de doelmatigheid, doeltreffendheid of rechtmatigheid van het gemeentelijk beleid. Daarnaast moet het maatschappelijk relevant zijn en voor de toekomst bruikbare resultaten opleveren. Ook wordt er normaal geen onderzoek gedaan naar projecten/plannen die nog niet zijn afgerond of waarover de politiek nog dient te beslissen. De genoemde verordening omschrijft met name in de artikelen 3.2 en 3.3 aan welke criteria een onderzoeksvoorstel moet voldoen. U kunt de verordening raadplegen op de website van de gemeente Someren onder Raadsinfo - Regelgeving - Verordeningen - 0. algemeen bestuur.
Klik hier om de verordening te openen.

Ook vindt u op de website informatie over de rekenkamercommissie: onder Bestuur & Org. - rekenkamercommissie.

Gewijzigde publicaties Wet milieubeheer

De publicaties in het kader van de Wet milieubeheer worden vanaf heden op een andere manier dan (tot nu toe) gebruikelijk gepubliceerd. Met deze nieuwe opzet wil de gemeente Someren de burger zo duidelijk en volledig mogelijk informeren over de lopende procedures in het kader van de Wet milieubeheer.

De wijziging houdt onder meer in dat er nu een wekelijks overzicht wordt gegeven ter herinnering van de ter inzage liggende ontwerp-beschikkingen Wet milieubeheer. Voorheen werden deze eenmalig gepubliceerd.

De ter inzage liggende ontwerp-beschikkingen Wet milieubeheer zijn vanaf week 40 tevens digitaal in te zien op onze website. Via de button Publicaties kunt u de publicaties Wet milieubeheer bekijken. Door te klikken op de betreffende ontwerp-beschikking kunt u deze inzien. Verder wordt er bij elke gepubliceerde procedure een contactpersoon vermeld.