Gemeente Geertruidenberg


Een veiligere schoolomgeving

Op 17 oktober opende wethouder Verschuren het vernieuwde voetpad tussen de scholen De Radonkel en De Schoof in Raamsdonksveer. Met het oplaten van ballonnen met daaraan een kaartje met de tekst Een veiligere schoolomgeving, wij doen mee! U Ook? wilden de kinderen, maar ook de gemeente Geertruidenberg en VVN duidelijk maken dat we samen moeten werken aan een veiligere schoolomgeving. Op het voetpad tussen de scholen werd altijd heel veel gefietst. Hierdoor kwam de verkeersveiligheid in het gedrang. Om het voetpad veiliger te maken en duidelijk te maken dat daar niet mag worden gefietst zijn in overkeg met de scholen een aantal aanpassingen gedaan. Om duidelijk te maken dat je moet lopen zijn drie sluizen geplaatst waardoor u van uw fiets af moet stappen. Ook zijn er twee fietsparkeerplaatsen gemaakt waar ouders of verzorgers hun fiets kunnen stallen als ze de kinderen van school komen halen of brengen. Vanaf hier kunt u te voet het schoolplein op.

Om duidelijk te maken dat het een schoolomgeving is er Octopusmeubilair neergezet. Vrolijke kleuren die ervoor zorgen dat iedereen goed kan zien dat daar de schoolomgeving begint. Ook hebben de verkeersouders een klein gedichtje gemaakt dat nog een keer extra uitlegt wat de bedoeling is. We hopen dat het met deze aanpassingen veiliger wordt in de schoolomgeving.

Natuurlijk kunt u ook zelf iets doen om het veiliger te maken. Goed opletten in het verkeer, het liefst te voet of met de fiets naar school komen en heel belangrijk: zelf het goede voorbeeld geven. Dus niet meer fietsen op het pad tussen de scholen