Politie Flevoland

Politie Flevoland handen vol aan aanrijdingen

Almere Lelystad Urk, 23-10-2007 o De politie Flevoland had dinsdagochtend de handen vol aan vier aanrijdingen die kort na elkaar plaatsvonden in Almere, Lelystad en gemeente Urk. Bij de aanrijdingen raakten in totaal vier mensen gewond, negen autos zwaar beschadigd, rijbanen gereinigd worden en moest een gekantelde vrachtauto weer rechtop gezet worden. Vooral de aanrijding in de ochtendspits op de A27 ter hoogte van Almere zorgde voor kilometers lange file.

Even voor 07.00 uur reed een 21-jarige bestuurder uit Lemmer op de A-27 (ter hoogte van Almere 108.7) achter op het bijna stilstaande fileverkeer. Hierdoor raakten nog drie autos elkaar waarbij zelfs één auto over kop sloeg. Twee bestuurders, een 40 jarige Almeerder en een 37-jarige Elburger raakten licht gewond maar konden ter plaatse door ambulance-personeel worden geholpen. De ravage was enorm waardoor er een flinke file ontstond. Zowel op de A27 als op de oprit Waterlandseweg / Gooiseweg en het verkeer naar de A27 toe vanuit de richting Zeewolde kwam in meer dan 10 kilometer file stil te staan. Alle vier de autos raakten zwaar beschadigd en zijn door bergingsbedrijven afgesleept.
De A27 werd rond 08.45 uur vrijgegeven voor alle verkeer.

Even na 08.00 uur vond een aanrijding tussen twee personenautos plaats op Maerlant in Lelystad. Eén van de autos klapte tegen een boom waarbij de 75-jarige bestuurder gewond raakte. De man is met hoofd- en nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Bij de aanrijding raakten ook twee geparkeerde autos beschadigd.
De andere bestuurder, een 48-jarige man uit Lelystad, raakte lichtgewond en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Rond 09.40 uur vond een aanrijding tussen twee personenautos plaats op de Houtribdreef / Zuiveringweg in Lelystad. Ook hier raakte een man uit Lelystad gewond waarna hij met onbekend letsel werd overgebracht naar een ziekenhuis.
De beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn veiliggesteld.

Rond 11.00 uur kwam door nog onbekende oorzaak een vrachtauto zonder lading in de problemen op de Urkerweg in de richting van Tollenbeek. De vrachtauto kantelde en kwam op zn kant terecht. De chauffeur kwam met de schrik vrij.
Door het vrijkomen van olie en hydraulische vloeistof werd de Urkerweg enige tijd afgesloten. Een professioneel bedrijf heeft de rijbaan gereinigd waarna deze rond 13.00 uur weer kon worden vrij gegeven voor al het verkeer. Het bergen van de vrachtauto werd door een bergingsbedrijf uitgevoerd.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Flevoland onderzoekt alle vier de aanrijdingen en heeft op de aanrijdinglocaties forensisch technisch onderzoek verricht.