TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 19-10-2007

Televisie
OPGELICHT?!
Uitzending dinsdag 23 oktober
Nederland 1 - 21.05 uur

GESLAAGD ONDERNEMER OF GESLEPEN OPLICHTER?

Norbert Bootsveld noemt zichzelf een geslaagd ondernemer. Zo zegt hij een goedlopend restaurant in Groningen te runnen en een grootheid in de evenementenorganisatie te zijn. Maar in werkelijkheid is de 32-jarige Bootsveld een geflopte zakenman die zijn medewerkers, leveranciers en zelfs vrienden en familie voor duizenden euro's oplicht.

Eén blik op zijn CV, en je zou denken dat Norbert Bootsveld een succesvolle ondernemer is in de horeca- en evenementenwereld. Maar zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool, stageplekken bij Heineken in Amerika en Spanje en werkervaring blijken bijna volledig uit zijn duim gezogen te zijn.

Dit komt aan het licht wanneer zijn meest recente project, het eetcafé de Jongens van de Witt in Groningen, in februari 2007 op de fles gaat. Na de spectaculaire opening weigert hij zijn leveranciers en personeel te betalen. Hij vertrekt na het faillisement en laat anderen met de schulden zitten, zoals altijd wanneer zijn projecten floppen.

Inmiddels heeft een lange lijst van ex-zakenpartners, ex-medewerkers, artiesten, ex-vrienden en -vriendinnen en familie een appeltje met Norbert te schillen. In de studio spreekt Antoinette met enkele van zijn zakenpartners, een ex-vriendin en zijn ex-vrouw Annelies, die hij achterliet een kleine 30.000 euro aan schulden. OPGELICHT?! confronteert Bootsveld met zijn verleden.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl