Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 23-10-2007

Politie onderzoekt serie auto-inbraken

ROLDE - Zondagnacht zijn in Rolde in totaal negen auto's opengebroken. Uit een aantal auto's werd de radio-cdspeler gestolen. De auto's stonden geparkeerd in de Dopheide (2), Riegheide, Goorn (3), Veldrits (2) en de Kolwal. De politie onderzoekt deze inbraken.

Snelle bromfietser bekeurd

DWINGELOO - Maandagmiddag heeft de politie een 17-jarige bromfietser uit Dwingeloo betrapt met een veel te hoge snelheid. De jongen reed over het fietspad met een snelheid van 61 kilometer per uur. Dat leverde hem een bekeuring op. (07-187775)

Autoambulance gestolen

RODEN - Afgelopen weekeinde is er aan de 1e Energieweg een autoambulance gestolen. Het betreft een aanhanger van het merk Witteveen, type R2430. De politie onderzoekt deze diefstal. (07-187747)

Vuurwerkpistool in beslag genomen

EMMEN - Maandagavond heeft de politie een vuurwerkpistool in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen op de Emmerhoutstraat een lichtflits en gingen op onderzoek uit. Daarbij troffen ze twee jongens op een fiets. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Emmen, bleek in het bezit van een vuurwerkpistool. Toen hij de politie zag gooide hij het weg, maar te laat. De agenten troffen het pistool in de berm aan en namen het in beslag. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-187821)

Politie controleert bromfietsers

EMMEN - Maandag heeft de politie met behulp van de rollentestbank op de Meerdijk en de Kerkhoflaan een bromfietscontrole gehouden. Veertien bromfietsen bleken over teveel vermogen te beschikken. Daarnaast werden nog negentien bekeuringen uitgedeeld voor andere zaken zoals onverzekerd rijden, onleesbaar kenteken, gladde banden, en rijden zonder helm.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.