Lezing 'Barsten in ons wereldbeeld'


door Hans van Driel

HEERLEN, 20070917 -- Ons Westerse, witte wereldbeeld staat ter discussie. Invloeden van andere culturen en de Westerse media morrelen aan zekerheden en gewoonten. Hiermee om te gaan is niet altijd gemakkelijk. Hans van Driel van de Universiteit van Tilburg gaat in op de historische ontwikkeling van het ontstaan van ons Westerse wereldbeeld en plaatst dit tegenover en naast wereldbeelden waarin aanvaarding en de wil van een god centraal staan - en verleidt de toehoorder met de vraag of het ene wereldbeeld superieur is aan het andere.

Deze lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Encounters; een project waarin totalitaire regimes, repressief gedrag om de hoek en barrières die ontmoetingen belemmeren centraal staan. In plaats van stereotiepe beelden over landen zoals Afghanistan, Rusland, China, Irak, enz. worden u in deze tentoonstelling andere, eigenzinnige verhalen aangeboden. De bereidheid van een ieder om de `dialoog' met de aangeboden visies aan te gaan, leidt wellicht tot nieuwe inzichten.

Wanneer : Dinsdag 23 oktober 19.30 - 21.30 uur (incl. pauze)
Waar : Filmhuis Glaspaleis (+5)
Prijs : ¤ 2,50, Vrienden en studenten ¤ 1,50
Reserveren: uiterlijk tot en met woensdag 17 oktober 045 577 22 10 of stadsgalerij@heerlen.nl
Extra : van te voren is er gelegenheid om de tentoonstelling in de Stadsgalerij en de +1 gratis te bezoeken openstelling tussen 18.00 en 19.15 uur

Dr. Hans van Driel (1952) is werkzaam als universitair hoofddocent `Media en Cultuur' aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg. Van zijn hand verschenen o.m. de publicaties Beeldcultuur en Barsten in het wereldbeeld. Ook geeft hij colleges en lezingen op het gebied van de bewerking van de werkelijkheid in de media.





Ingezonden persbericht