Gemeente Lingewaard


Containerbios de Betuwelijn: The Italian connection Vanaf woensdag 24 oktober tot en met zondag 28 oktober staat er op het Kinkelplein in Bemmel een wel heel bijzondere bioscoop, namelijk een containerbioscoop. Deze bios is opgebouwd uit zeven zeecontainers en laat de film the Italian connection zien.

De film the Italian connection draait om de Betuweroute en geeft de gelegenheid de spoorlijn te ervaren. Omdat er met vijf cameras op onder andere een locomotief is gefilmd, krijgt u door de projectie rondom het gevoel zelf als machinist op de trein te zitten. De film vertelt het verhaal over een cameraploeg (gespeeld door o.a. Joep Sertons) die opnames maakt in de haven van Rotterdam, verdwaalt raakt en opgesloten wordt in een container. De container belandt op de trein en de cameraploeg wordt meegenomen over de Betuweroute. Tijdens de rit zien ze beelden van het heden, verleden én de toekomst van de spoorlijn.

De projectie op alle wanden maakt dat u continu om u heen kijkt om vooral maar niets van het spektakel te missen. Bouwmethoden, protesten, archeologische vondsten; alles komt voorbij in deze bijzondere productie. Met de bioscoop en de daarin draaiende film neemt de projectorganisatie Betuweroute afscheid van de omgeving waarin de goederenspoorlijn is aangelegd. Maar ook kan worden kennisgemaakt met de partijen die de Betuweroute nu en in de toekomst exploiteren en onderhouden. Meer informatie vindt u op de website www.containerbios.nl.

Komt u ook?
Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan ook kijken! De film is voor jong en oud en gratis toegankelijk een duurt circa 25 minuten.

Locatie: parkeerterrein Kinkelenburg in Bemmel
Data: woensdag 24 oktober tot en met zondag 28 oktober 2007 Tijdstippen: Elk heel en half uur van 12.00 uur s middags tot 20.00 uur s avonds. De laatste voorstelling begint om 19.30 uur.