Gemeente Tiel


Veilig Wonen in buurt 6 Passewaaij

De woningen en de openbare ruimte in buurt 6, de jongste buurt van uitbreidingswijk Passewaaij in Tiel, voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Vrijdag 19 oktober 2007 wordt het keurmerk officieel overhandigd aan de wethouders Gradisen en Vermeulen.

Duurzaamheid en veiligheid zijn aspecten waarop bij de ontwikkeling van buurt 6 intensief is gelet. Daarom zijn zowel de woningen als alle appartementen(gebouwen) gerealiseerd overeenkomstig de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® nieuwbouw. Dit betekent concreet dat, in overleg met de politie, extra aandacht is geschonken aan het hang- en sluitwerk van de woningen en aan de verlichting rondom de woningen én in de openbare ruimte. Na oplevering van de buurt is het plan door een onafhankelijke inspectie-instelling beoordeeld en goedgekeurd. Alle bewoners hebben een certificaat Veilige Woning uitgereikt gekregen. Nagenoeg de meeste verzekeringsmaatschappijen geven op basis van dit certificaat een korting op de verzekeringspremie. De openbare ruimte voldoet ook aan de eisen van het Politiekeurmerk. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de gelijkmatigheid van de openbare verlichting, de inrichting van parkeerplaatsen en de verlichte achterpaden.

Woensdag 17 oktober hebben de marktpartijen het eigendom van de openbare ruimte in buurt 6 overgedragen aan de gemeente. Dit betekent dat de gemeente vanaf nu verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Bij klachten over de openbare ruimte, zoals een losliggende stoeptegel, zwerfvuil of overhangend groen, kunnen bewoners voortaan terecht bij de Bel- & Herstellijn, telefoonnummer (0344) 63 75 55.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2007