Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen Op Zoom (24/10)

BERGEN OP ZOOM, 24 oktober 2007

Dieseldief aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft vanmorgen omstreeks 04.20 uur op het Spectrum na een achtervolging een 38-jarige man uit St. Willebrord aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van diesel vanuit vrachtautos die geparkeerd stonden op een bedrijventerrein aan de Atoomweg. De verdachte is in verzekering gesteld.

Een alerte getuige meldde vannacht dat er een dieseldiefstal had plaats gevonden. Volgens de melder was de verdachte weggereden in een donkerkleurige Volkswagen Golf. Twee agenten die op weg waren naar deze locatie zagen op het parkeerterrein van de Gamma aan de Rucphensebaan een dergelijke auto met hoge snelheid rijden. De dienders zagen dat de kentekenplaat aan de voorzijde van die auto was afgeplakt. Er ontstond een achtervolging. De bestuurder reed met hoge snelheid, soms circa 120 km / uur op stukken waar 50 km/uur is toegestaan. De bestuurder raakte op het Spectrum, in een scherpe bocht naar links, de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg over de kop en kwam in een opgedroogde sloot terecht. De bestuurder stapte vervolgens zonder schrammetje uit de auto. Hij reclameerde direct naar de agenten dat hij het niet normaal vond, omdat hij alleen maar drie jerrycans diesel had weggehaald. Uit het verdere onderzoek bleek dat de verdachte met zijn auto op het terrein waar hij de diesel had afgetapt van vrachtautos ook een afscheidingshek had kapot gereden.

Twee rijders onder invloed in Roosendaal aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur op de Antwerpseweg een 56-jarige man uit Achtmaal aangehouden voor het rijden onder invloed. De agenten zagen de bestuurder met zijn auto slingerend rijden over rijksweg A-58. Ze gaven de bestuurder onderaan de afrit Langdonk een stopteken. Hier voldeed de automobilist niet aan. Uiteindelijk stopte de bestuurder pas op de Antwerpseweg. Het lukt de verdachte niet om een blaastest af te leggen. Ook werd hij erg vervelend. De dienders zagen bovendien op de achterbank een jachtgeweer met munitie liggen. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Aan het bureau weigerde hij een ademtest of bloedproef te ondergaan. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur op rijksweg A17 een 39-jarige man uit Terneuzen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 590 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs bleek bovendien ongeldig te zijn verklaard.

Twee arrestaties voor niet tonen ID-bewijs

ROOSENDAAL: De politie heeft gisteravond omstreeks 19.45 uur op de Ligusterberg een 14-jarig meisje en een 15-jarige jongen aangehouden die zich niet konden legitimeren. Het duo werd gecontroleerd na een melding van geluidsoverlast veroorzaakt door vuurwerk. Ze krijgen een bekeuring.

Aanhouding na eenzijdig verkeersongeval

ZEVENBERGEN: De politie heeft dinsdagmiddag op de Hazeldonkse Zandweg na een eenzijdig verkeersongeval een 32-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij vermoedelijk tijdens het veroorzaken van de aanrijding onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte was met zijn auto op onbekende wijze van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij pratte met dubbele tong en was onvast ter been. Hij werd daarop aangehouden. Hij bleek ook nog een kleine hoeveelheid amfetamine bij zich te hebben. Nadat de bloedproef niet lukte is besloten een urine onderzoek te doen. Dit wordt opgestuurd naar het NFI.

Politie onderzoekt doorrijding na verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Een nog onbekende bestuurder heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Noordstraat een auto en een parkeermeter aangereden. De parkeermeter kwam door het ongeval ook nog tegen een andere geparkeerde auto. De veroorzaker van de aanrijding was kennelijk doorgereden. Wel troffen de politiemensen een complete lampen unit aan. Ook lag er koelvloeistof en olie op de weg. De agenten volgden het oliespoor en troffen aan de Karmel een auto aan, waarvan een koplampenunit ontbrak. Ook de wielophanging bleek toen het voertuig getakeld werd, gebroken te zijn. De bestuurder van de auto was echter in geen velden of wegen te bekennen. De auto staat op naam van een 29-jarige inwoner van Goes. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Politie onderzoekt inbraak in café, sportcomplex en Outletcenter

BERGEN OP ZOOM: Vannacht is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een café aan de Bosstraat. De inbrekers hadden de slotplaat en het cilinderslot van een buitendeur geforceerd. Er zijn twee speelautomaten open gebroken. Het wisselgeld is gestolen.

OUDENBOSCH: Ook in een sportcomplex aan de Beukenlaan is vannacht ingebroken. Ook hier waren de inbrekers uit op de inhoud van de gokkast. De dieven hadden de speelautomaat open gebroken. De inbrekers hadden toegang verkregen door een deur te forceren. Tevens werd het kantoortje doorzocht. Er is een nog onbekend geldbedrag gestolen.

ROOSENDAAL: Vannacht is bij verschillende winkels aan de Rosada geprobeerd in te breken. Er waren bij verschillende deuren afdrukken te zien van een breekvoorwerp. Bij een zaak was het de dieven gelukt binnen te komen. Er zijn daar rugtassen en T-shirts gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk