Gemeente Haarlem


PERSBERICHT


'Juweeltjes onder de Grond'


Vanaf vrijdag 26 oktober t/m zondag 4 november 2007


in het Archeologisch Museum Haarlem


Dit jaar doet het Archeologisch Museum Haarlem voor het eerst mee aan de Kunstlijnmanifestatie. Het museum pakt meteen flink uit: maar liefst zeven vooraanstaande Haarlemse sieraadkunstenaars zijn uitgenodigd om speciaal voor deze Kunstlijn werk te maken.
Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Birgit Laken, Floor Max en Carla Nuis hebben zich laten inspireren door voorwerpen uit de collectie van het Archeologisch Museum Haarlem.

De sieraden worden tussen de archeologische objecten uit de museumcollectie gepresenteerd. Ongetwijfeld zullen de ontwerpen een nieuw licht laten schijnen op de Haarlemse bodemschatten.
Een verrassende confrontatie tussen heden en verleden; eigentijdse sieraadontwerpen versus voorwerpen uit lang vervlogen tijden. Een intrigerende combinatie van spiksplinternieuwe sieraden met eeuwenoude bodemvondsten uit stinkende beerputten. Een unieke gelegenheid om oude en nieuwe schatten te bewonderen in 't leukste museum onder de grond'!

De Nederlandse moderne sieraadvormgeving heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd en kent een keur aan toonaangevende ontwerpers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in ons land een aantal vermaarde galeries is gehuisvest die zich hebben gespecialiseerd in hedendaagse sieraadontwerpen, zoals: galerie Ra in Amsterdam, Lous Martin in Delft en galerie Marzee in Nijmegen.

Het individuele werk van de deelnemende kunstenaars is tot ver over de landsgrenzen bekend en opgenomen in tal van museumcollecties.

'Juweeltjes onder de Grond' is de eerste gezamenlijke expositie van dit recentelijk opgerichte Haarlemse collectief van sieraadontwerpers.


Het Archeologisch Museum Haarlem bevindt zich in de kelder van de Vleeshal.
Adres: Grote Markt 18k te Haarlem.
Telefoon: 023-5313135
Openingstijden: van woensdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Tijdens het Kunstlijnweekend is het museum geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.
De toegang is gratis!



Gemeente Haarlem