Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Betreft: jongeren in Amsterdam Nieuw West geven managers uit bedrijfsleven rondleiding door hun wijk.

Geachte redactie,

Op vrijdagmiddag 26 oktober 2007 geven jongeren uit Amsterdam Nieuw West managers uit het bedrijfsleven een rondleiding door Slotervaart en Osdorp. Sana neemt Laura Steur van het GVB mee shoppen op het Osdorpplein. Peter Bos, directeur van het Canon Business Center, doet de krantenwijk van Karim.

Bovenstaande activiteit is onderdeel van het project GoldMembers van Campus Nieuw West. Campus Nieuw West zorgt ervoor dat jongeren van 8 tot 16 jaar in Amsterdam kennismaken met het bedrijfsleven. Zij laat hun zien welke beroepen er zijn en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Met als resultaat: een juiste studiekeuze en een beter zicht op werk. Kijk voor meer informatie op www.campusnieuwwest.nl.

Het project GoldMembers heeft als doelstelling ontmoeting en wederzijds begrip. In een eerdere bijeenkomst hebben de managers en de jongeren gedebatteerd over de thema's school, werk en stages. Ze hebben elkaar inzicht gegeven in elkaars leven en werkwijzen.

Ik nodig u van harte uit aanwezig te zijn bij de slotbijeenkomst van GoldMembers. Als u vragen hebt neem dan gerust contact met me op: 020 5063787 / 06 25196505 of marloes@campusnieuwwest.nl.

Wat: GoldMembers
Waar: Campus Nieuw West
Derkinderenstraat 106
1061 VX Amsterdam
Wanneer: 26 oktober 2007
14.45 uur verzamelen bij Campus Nieuw West 15.00 uur start rondleiding Nieuw West +/- 16.30 uur einde rondleiding

Met vriendelijke groet,

Marloes Bakema
Campus Nieuw West
Projectleider GoldMembers
020 5063787 / 06 25196505
marloes@campusnieuwwest.nl

Edwin, manager Albert Heijn:
"Het probleem is de grote kloof tussen jonge medewerkers en oudere managers. Hoe pas je je een beetje aan elkaar aan, maar houd je toch je eigen identiteit?"

Alicia (16 jaar):
"Volwassenen begrijpen jongeren niet. Mijn moeder snapt niet dat uitgaan en shoppen het belangrijkste is in mijn leven."

Fenna (17 jaar):
"Op school is er te weinig begeleiding bij het vinden van een leuke baan. Scholen moeten meer verantwoordelijkheid nemen."