Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 23 oktober 2007

Officiële opening MediaLab@Matrix

Gepubliceerd op 23 oktober 2007

MediaLab Amsterdam is per 1 oktober verhuisd naar het Matrix-gebouw op het Science Park. Op vrijdag 26 oktober vindt de officiële opening plaats van het MediaLab@Matrix. Na een openingswoord door Emilie Randoe, directeur van de instituten Interactieve Media en Informatica van de Hogeschool van Amsterdam, gaat onderwijsmanager Pieter Rotteveel dieper in op de projecten en de vooruitzichten van het MediaLab.

Het MediaLab is een creatieve, interdisciplinaire werkplaats waarin studenten en onderzoekers van de UvA en de HvA samenwerken aan innovatieve toepassingen van interactieve media. De studenten onderzoeken - in het kader van een afstudeerproject of stage - hoe digitale interactieve producten kunnen bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. Het MediaLab Amsterdam maakt deel uit van het Instituut voor Interactieve Media van de HvA. Partners zijn de afdeling Mediastudies van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA en het Instituut voor Interactieve Media, de lerarenopleidingen en de informatica- en communicatieopleidingen van de HvA.

De nieuwe huisvesting in het Science Park biedt het MediaLab goede mogelijkheden tot samenwerking. In het Matrix-gebouw is ook de UvA-onderzoeksgroep Human Computer Studies (HCS) van prof. dr. Simon Jones gehuisvest. Jones is een van de beoogde partners in het Center for Content Culture and Technology (CCCT).

Verwijzingen

Meer informatie over het onderzoek van Simon Jones Website Science Park Amsterdam

Praktische informatie

De opening vindt plaats op vrijdag 26 oktober vanaf 15.00 uur in het auditorium van gebouw Matrix 5, Kruislaan 406 in Amsterdam. Zie onderstaande verwijzing voor een routebeschrijving.

Verwijzingen

Routebeschrijving
Bron: UvA Persvoorlichting